Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2009 Pazar

2009-2010 Sezonu Tahmini Formaları

Bir süredir alisamiyen.net'ten takip ettiğim ve tasarımlarını çok beğendiğim Uğur Karaoğlu'nun Gelecek sezon için tahminlerini sizlerle paylaşmak isterim. Bu tasarımlar rastgele değil, Adidas'ın diğer yurtdışı takımlarında ve milli takımlarda gelecek sezon uygulayacağı, belirlenmiş adidas taslakları üzerine yapılmıştır. Uğur Karaoğlu çok güzel işler çıkartıyor, benim düşünceme göre Adidas ve Galatasaray yetkilileri gelecek sezon için mutlaka buradaki bir kaç formadan esinlenmesi veya direkt uygulaması gerekir. Konuşulanlara göre Galatasaray gelecek sezon Lila renk bir forma ile sahaya çıkabilirmiş bu ihtimal oldukça yüksek, ayrıca yine gelecek sezon avea'ya veda edip ttnet veya türktelekom göğüs reklamı ile sahaya çıkacağız . Taslak formalarda ayrıca çok beğendiğim bir özellik; alisamiyen stadımızın logosunun bulunması... Güzel bir çizimle stadımızın son senesini ölümsüzleştirmek için yapılmış oldukça anlamlı bir düşünce. Bu logonun sahibi ise Murat Vurucu..

Formalardaki genel tasarım anlayışı 2006-2008 arası Milli Takımızda Nike'ın uyguladığı aynı renklerin ton farklarıyla yapılmış hafif parçalı görünüm. Ben özellikle artık düz sarı formamızın olması görüşündeyim. 1996-1997 sezonundan beri 12 senedir hiç düz sarı bir formamız olmadı artık zamanı geldi diye düşünüyorum. Uğur karaoğlu'nun yaptığı sarı forma kırmızı şortla oldukça güzel olmuş. Ben mutlaka buna benzer veya sarı bir formamızın olmasından yanayım. Lila forma ise çok iddialı bir düşünce muhtemelen ilk başlarda çok yadırgayacağız fakat sonra Galatasaray'ın en çok aranan formalarından biri haline gelecektir. 2003-2004 buz mavisi formamız birçok koleksiyoncu tarafından aranıyor ve bulunması oldukça zor. Ben home formamızın parçalı olması şartı ile hiçbir zaman farklı renk formalara karşı değilim yurt dışında birçok akımın 3. formaları kendi renkleri ile alakasız oluyor bence çok başarılı bir pazarlama stratejisi. O yüzden büyük ihtimalle seneye göreceğimiz Lila renk formaya da karşı değilim. Home olarak 4'lü parçalı formanın içinden ilk sıradaki koyu renk sarı kırmızı ve kırmızı yakalı formayı çok beğendimi bir de 5. en alttaki parçalı forma nostaljik olmuş onu da yakıştırdığımı söyleyebilirim.

Bir kez daha söylemekte fayda var bu formalar gelecek sezon çıkacak kesin formalar değil sadece belli başlı adidas taslaklarından yola çıkılarak yapılan tahmini formalar fakat çok başarılı olduklarını söyleyebilirim.

Bir başka konu da gerek benim yaptığım ankette, gerekse çevremden edindiğim görüşlere göre 2008-2009 sezonu formaları taraftarlar tarafından oldukça beğeniliyor. Bana göre de Galatasray'ın 98-99 sezonundan beri yaptığı en güzel, takıma en çok yakışan formalardı 08-09 sezonu formaları, bu yüzden önümüzdeki sezon için beklentiler oldukça büyük.

Sizin de bu formalardan hangilerini beğendiniz, hangilerini takımızda görmek istersiniz, bununla ilgili yorumlarınızı bekliyorum..

Uğur Karaoğlu'na ve Murat Vurucu'ya bir kez daha teşekkür ederim..

resimlerin üzerlerine tıklayıp büyük boyutlarını görebilirsiniz..

Home Parçalı


Home Çubuklu


Away Beyaz

3rd Formalar

4th Formalar

7 yorum :

Unknown dedi ki...

çubuklu forma hariç, diğer formalar çok güzel olur. Özellikle sarı ve lila

The Champ dedi ki...

Lilamı eflatunmu adı her ne ise artık o rengte forma yapılması fikrini (varsa öyle bir fikir) ortaya atanın hem aklından hem Galatasaray'lılığından şüphe ederim...
Uğur Karaoğlunun emeğine sağlık Sarı ve Kırmızı renklerini içeren çalışmaları çok güzel ;)

Adsız dedi ki...

en alttaki sarı ve eflatun harika gerçekten. inşallah böyle bir renk seçimi olur... veya önümüzdeki sene barcelonanın da forma rengi olacak olan 'mercan' rengi de harika olur aslında..

Özgür Şeker dedi ki...

Home - http://1.bp.blogspot.com/_ouuuojZNI6c/Shm3UjdzfJI/AAAAAAAAAsI/DDptaWMAe5U/s1600-h/gs0910parcali8.jpg

Away - http://4.bp.blogspot.com/_ouuuojZNI6c/Shl9klAKTxI/AAAAAAAAArI/jNB1r1WRnOU/s1600-h/gs09-10beyaz8.jpg

3rd - http://3.bp.blogspot.com/_ouuuojZNI6c/Shl-lkzFouI/AAAAAAAAAro/q0ERNSK3tN0/s1600-h/gs09-10sari4.jpg

4th - http://3.bp.blogspot.com/_ouuuojZNI6c/Shl-lVQCKMI/AAAAAAAAArg/hHtoVMXOu28/s1600-h/gs09-10red4.jpg

- dedi ki...

formalardan ziyade ali sami yen logosunu begendim. lila formayı düz yapamaları bene hos olmamıs insallah bu sekilde olmaz adidasın göüs cemberli yeni formaları da hic güzel olmamıs bence. ben en cok visne kırmızısı formayı begendim

ultraslan11 dedi ki...

parçalılar gayet ii.home çubukluyu 08-09 daki 3 çubuklu yapsalardı daha ii olurdu.away beyazda yanında sarı-kırmızı 2 çizgi olan favorim oldu.onun dışında diğer beyazlarda iyiydi.3rd lerde sarılı olursa kırmızıya gerek kalmayabilir.4th leri beğendim ama kaleciler giyse daha iyi olur

Unknown dedi ki...

yhaw formalar güzel ii tamam da lila akılarına nerden gelmiş onu anlamadım home çubuklu forma gayet güzel olur bize sarı bir forma lazım düz sarı onundaharika olucağını düşünüyorum altın sarısı formada fena değil..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır