Bu Blogda Ara

6 Kasım 2009 Cuma

SARI ALTINA BEYAZ

Evet bu kombinasyonu da yapmışız. 1980-1981 sezonunda giydiğimiz düz sarı Puma formamızın altına beyaz şort giymişiz. Hem de tek maç değil yaklaşık 5-6 maçta bu kombinasyonu kullanmışız.


Daha önce bu Pumalı sezondan bahsetmiştik. 80-81 sezonunda Galatasaray tek sezonluk olmak üzere Puma forma giymişti, sonraki sezonlarda da şortlarını kullandık fakat üst olarak tek sezon giyildi Pumalar. Bu sezonun bir diğer özelliği de ana 2 formamızın olması ve bu 2 formanın ne çubuklu ne de parçalıdan oluşması. İkisi de düz renklerdeydi; Biri kırmızı, diğeri sarı olan bu formaların omuzlarından kollarına giden kalın şeritlerinde ve yakalarında ters renk kullanılmıştı. Tabi ki birkaç maç Çubuklu ve Parçalı forma giymiştik fakat onların markaları Puma değildi. Bir önceki sezondan kalma formalardı.


O sezon tıpkı formalarda olduğu gibi şortlar da Pumaydı. 3 adet şortumuz vardı. Beyaz, sarı ve kırmızı şortların yan taraflarında üst ile uyumlu kalın bantlar vardı. Beyaz ve Sarı şortun kalın bantları kırmızı renkte, kırmızının ise sarı renkteydi. Bütün sezon boyunca çoğunlukla düz kırmızı puma altına beyaz şort kombinasyonunu giymiştik. Bazı zamanlar kırmızının altına kırmızı şort da giydiğimiz oluyordu.


Bir diğer kombinasyon ki, asıl konumuz zaten bu, sarı formayla ilgili olan kombinasyon. Sarı forma bütün sezon boyunca kırmızıdan az olmasına rağmen yine oldukça fazla giyilmiş. Bu formanın da, sarı üst altına 2 değişik kombinasyonu varmış, tıpkı kırmızı gibi. Birincisi; sarı altına sarı şort. Diğeri ise; işte ilginç olan ve daha önce hiç rastlamadığım sarı altına beyaz şort...


Lappapzade yazdığı yazıda düz kırmızı altına beyaz, düz kırmızı altına siyah (ki bunlar yakın zamandan örnekler) şort kombinasyonundan bahsetmişti. Calibra'da 95-96 sezonunu bize tanıtırken sarı altına bir ilk olarak siyah şort giyildiğini göstermişti fotoğraflarıyla. Ayrıca yine bu blogda düz sarı altına kırmızı şort giydiğimiz resimlerle karşılaşmışsınızdır yakından takip ediyorsanız. Fakat ben ilk defa düz sarı altına beyaz şort giyildiğini görüyorum. Zannedersem bir daha da kullanılmadı. İşin ilginç yanı ben yakıştırdım bu 2 rengi. Fakat yakışmalarının en büyük sebebi, üst kısmın omuzlardan kollara inen kalın bantındaki kırmızı renginin ve aynı şekilde şorttaki kalın bantın kırmızı renginin uyum sağlaması ve formayı bütünlemesi. Eğer dümdüz sarı üst ve dümdüz beyaz şort olsaydı eminim bu kadar güzel gözükmezdi. Fakat şu da var, güzel gözüküyor diye yapılması gereken bir kombinasyon mu, işte o tartışılır. Fakat geçmiş yılların karşımıza çıkardığı hoş bir detay olduğu da bir gerçek bu formanın.


Çok yakın zamanda böyle bir kombinasyonu İspanya "away" formasında da kullandı.

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır