Bu Blogda Ara

29 Aralık 2009 Salı

1973-1974 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray sezonu lider Fenerbahçe'nin 8 puan gerisinde 5. tamamlıyor. Türkiye Kupasında da final göremiyoruz, dolayısı ile Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da yokuz bu sezon. Avrupa maceramız ise Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Atletico Madrid'e 0-0 ve 0-1'lik sonuçlarla kıl payı elenmemizle son buluyor. 36 sene öncesinin rövanşı olacak 2 ay sonraki maç.

Formalara bakacak olursak; Bu sezon da, o senelerE göre oldukça az seçenekli bir sezonmuş. 74-75 sezonunda olduğu gibi, bu sezonda da 3 farklı forma giymişiz. 1 parçalı, 1 çubuklu ve bir de beyaz forma... Armamız ise Metin Oktay formasından tanıdığımız, üzerinde bayrağımız olan arma.

-1-








Sezonun en çok giyilen forması parçalı formamız olmuş. Klasik Metin Oktay Parçalı'sı. Her sezonda anlattık ancak tek tek bakanlar için sürekli yazıyorum; Bu forma 60'ların ortalarından 80'e kadar hiç değişmeden kullanıldı. V yakalı ve tam parçalı tanımına uygun. Metin Oktay ile özdeşleşmiş, efsane formamız... Sezon boyunca beyaz şort ve kırmızı çorap ile kullanılmış. Siyah, büyük bir fontu var.

-2-






Sezonun en çok kullanılan 2. forması bu çubuklu olmuş. 60'ların sonlarından 70'lerin sonlarına kadar kullanılmış olan bu çubuklunun, kırmızı, oldukça geniş bir yakası var. Kalın çubuklar kullanılmış. Fontu oldukça büyük ve siyah renkte. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile tercih edilmiş.

-3-




O sezon birkaç maçta kullanılmış bu beyaz formamız. 60'ların sonlarından 70'lerin ortalarına kadar tek tük de olsa giyilmiş bu forma. Yakası ve kollarının ucundaki lastikler sarı kırmızı tasarlanmış. Fontu kırmızı ve beyaz şort, kırmızı çorap ile kullanılmış. Oldukça sade, modern ve güzel bir forma. Başka bir sezondan daha ayrıntılı resmi için tıklayın.

Kaynak: Milliyet Arşiv

1 yorum :

Unknown dedi ki...

Bu sezonda bazı fotoğraflrda dikkatimi çeken şu oldu. Tüm oyuncularımızda bıyık bile yok ve hepsi sinek kaydı traş olmuşlar. Sanırım bu o zamanki teknik yönetimin veyahut da genel yönetimin bir kararı ve uygulaması. İlhinç ve hoş bir enstantene olmuş.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır