Bu Blogda Ara

27 Aralık 2009 Pazar

1975-1976 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray bu sezonu lider Trabzonspor'un 6 puan gerisinde 3. tamamlıyor. Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile 2 maç sonunda penaltılara kalan mücadeleyi Galatasaray kazanıp Türkiye Kupası'nı müzesine götürüyor. Galatasaray bu sezon Avrupa'da UEFA kupasında mücadele ediyor ve ilk turu geçip 2. turda Torpedo Moscow takımına elenerek şampiyonaya veda ediyor. Türkiye Kupasını kazanan Galatasaray sezon sonunda şampiyon Trabzonspor ile bir kez daha karşı karşıya geliyor ve Trabzon, Türkiye Kupası'nın rövanşını alıp üst üste 5 kez kazanacağı Cumhurbaşkanlığı kupası serisinin ilkini bizi eleyerek kazanmış oluyor.

Formalara bakacak olursak; Bu sezon 1 parçalı, 2 çubuklu, 2'i de beyaz forma giymişiz. Armamız Metin Oktay döneminden tanıdığımız üzerinde bayrağımızın olduğu arma. Beyaz formalardan birini ben 76-77'de ilk kez görücüye çıktı sanıyordum ancak bu sezon da tek maçta kullanılmış.

-1-







Sezonun çubuklularla birlikte en fazla kullanılan forması bu parçalı forma. 60'ların ortalarında başlayıp 80'e kadar giden, bizim Klasik Metin Oktay Parçalısı diye bildiğimiz forma. Parçalı V yakaya sahip ve bu yakası dışında bütün özellikleri ile "tam parçalı" tanımına uyuyor. Beyaz şort ve kırmızı çorapla kullanmışız genellikle, yani olması gerektiği gibi. Fontu büyük ve siyah renkte.

-2-







Bu çubuklu sezonun en çok kullanılan 2. forması. 70'lerin genelinde kullanılan 2 çubukludan biri. Bu formanın, 76-77 sezonunu anlatırken, 2 versiyonu olduğunu söylemiştik. Bu 2 versiyonun tek farkı yakaları. Diğer versiyonda yaka tek renk ve nispeten daha ince iken bu sezon giyilen versiyonunda yaka sarı kırmızı parçalardan oluşmuş ve daha kalın. İnce çubuklu bu formayı da beyaz şort ve kırmızı çorap ile tercih etmişiz. Fontu siyah.

-3-




Bu çubuklu forma 60'larda ve 70'lerde sık kullandığımız bir diğer çubuklu forma. Çizgileri kalın ve yakası da oldukça geniş. Byeaz şort ve kırmızı çorap ile kullanmışız bu formayı da. Fontu da yine siyah renkte. Başka sezondan daha, ayrıntılı resmi için tıklayın.

-4-


Geldik tek maç giyilen 2 beyazdan ilkine. Bu forma 70'lerin başından hatta 60'ların sonlarından itibaren kullanılmaya başlandı. Düz beyaz formanın yakaları sarı kırmızı 2 parçadan oluşuyor ve kol ucundaki bantlar da yine sarı kırmızı. Beyaz şort ile kullanılmış bu sezon giydikleri tek maçta. Başka bir sezondan, daha ayrıntılı resmi için tıklayın.

-5-


Ben bu formayı bir sonraki sezon giymeye başladık diye hatırlıyorum ancak bu sezon da tek maç da olsa kullanmışız. Bisiklet yakalı formanın yakaları sarı kırmızı çizgilerle oluşturulmuş. Ayrıca kollardan aşağı inen çizgiler ve kolun ucundaki lastikler de yine sarı kırmızı renkte. Bu sezon giyilen o tek maçta kırmızı şort ile tercih etmişiz. Güzel de gözükmüş. Başka bir sezondan, daha ayrıntılı resmi için tıklayın.

Kaynak: Milliyet Arşiv

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır