Bu Blogda Ara

24 Aralık 2009 Perşembe

1977-1978 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray, sezonu Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde 3. sırada ligi bitiriyor. Bu sezon Avrupa'da mücadele etmemişiz ve Türkiye Kupasında da final oynayamadan elenmişiz. O sezon başlarken TSYD kupasını müzemize götürmüşüz ki bu sezon kazanılan tek kupa da oymuş.

Formaları incelersek, bu sezon 4 farklı forma giymişiz. Bir parçalı, bir çubuklu, bir beyaz bir de kırmızı forma kullanmışız bu sezon. Ayrıca göğüs reklamı kullandığımız ilk sezon bu gibi gözüküyor. Volvo reklamı, genelinde kullandığımız reklam, ancak tek tük maçlarda farklı reklamlarla da çıkmışız. Rastladıklarım içinde Pe-re-ja da var.

-1-








Sezonun en çok giyilen forması parçalı formamız. Forma 60'ların ortalarından itibaren kullanılmaya başlanan Klasik V yaka Metin Oktay parçalı forması. sonraki 2 sezon daha kullandık bu formayı. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile kullanmışız genel olarak, ancak arasıra kırmızı şort da giymişiz. Font siyah ve oldukça büyük.

-2-






Sezonun en fazla giyilen 2. forması işte bu çubuklu forma. Bütün 70'lere hakim olan 2 çubukludan biri. 70'lerin hemen her sezonunda kullanılan bir forma. Bu forma ince çubuklara ve nispeten ince bir kırmızı yakaya sahip. Siyah font kullanılmış. Beyaz şort ve kırmızı şort ile de giyilmiş bu sezon.

-3-




76-77 sezonunda ilk ortaya çıkan bu formayı, bu sezon ve bir sonraki sezonda da tek tük kullanmışız. Düz beyaz formanın sarı kırmızı çizgilerle renklenmiş bisiklet yakası var. Ayrıca omuzlardan kolların ucuna inen çizgiler ve kol ucundaki lastikler de yine sarı kırmızı tasarlanmış. Kırmızı fonta sahip formayı bütün sezon beyaz şort ve çorapla giymişiz. Tek maç için kırmızı şort da kullanmışız. Bu formanın bir sonraki sezondan daha net fotosu için tıklayın.

-4-


Bu formaya milliyet arşivlerinde rastlayamadım. Ancak daha önce bloga koyduğumuz bu fotoya göre bu forma bu sezonda giyilmiş. Göğüs reklamının Volvo olması da bunu kanıtlıyor. Düz kırmızı formanın bisiklet yakası sarı renkte ve göğsün sol tarafından aşağı kalın bir sarı bant iniyor. Formayı beyaz şort ve kırmızı çorapla kullanmışız. Tahminlerime göre tek maçlık bir forma. Zaten fotoda yer alan Lerinz adlı futbolcu 1-2 maç oynayıp gönderilmiş.

Kaynak: Milliyet Arşiv

2 yorum :

ahmetcan_48 dedi ki...

Valla Selocan ne diyim abi helal olsun. Artık sezonu da geçtim, bir sezondaki formaları hangi şekillerde türlü türlü nasıl giyildiğine kadar bilgilendiriyorsun bizleri. Emeğine sağlık. Saygılarımla

Unknown dedi ki...

14.resimde görülen rakip takımın(kim olduklarını bilemiyorum)giydiği foma bizim şu an giydiğimiz mercan formanın tıpkısı:)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır