Bu Blogda Ara

23 Aralık 2009 Çarşamba

1978-1979 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray sezonu Trabzonspor'un 1 puan gerisinde 2. bitiriyor ligi. Türkiye Kupası ve doğal olarak Cumhurbaşkanlığı kupasında bir başarımız yok o sezon. Avrupa'da ise o sezon UEFA kupasında mücadele etmiş, ancak henüz ilk turda West B. Albion takımına 2 maç sonunda elenmiş.

O sezon 2 çubuklu, 2 beyaz ve bir parçalı forma giymişiz ki, zaten artık bu sezondan 60'ların ortalarına kadar parçalımız aynı. Sezon boyunca çubuklu forma en çok giyilen formamız olmuş. Göğüs reklamımız yok bu sezon bir maç hariç. Sezonun ilk maçlarından birinde kullanılan çubuklu formamızda bir önceki sezondan kalma reklamlı formayı giymişiz. Kullanılan tek şort beyaz şort. Başka renk şorta rastlamadım. Parçalıda da, çubukluda da, beyazlarda da hep aynı şort giyilmiş. Bir formanın Adidas marka olduğunu düşünüyorum. Çubuklulardan bir tanesi Çamlıca marka, diğer formalar markasız. Tabi markasız dediğimize bakmayın elbet Başarspor'un bir eli değmiştir.

-1-







Sezonun en çok giyilen forması işte bu çubuklu forma. Çamlıca marka olan formayı 80'lerin başında da kullandık epey. Kalın çubuklu, sarı V yakaya sahip formanın fontu siyah. Beyaz şort kırmızı çorap ile kullanmışız bu formayı.

-2-




Sezonun en çok giyilen 2. forması bu parçalı formamız. En çok 2. derken, çok fazla giymediğimizi de açıklayalım. Ancak diğer 3 formayı geride bırakmayı başarmış. Formayı anlatmaya gerek yok. Kısaca 15 sezon boyunca giydiğimiz ve bir efsanenin adını verdiği forma. Metin Oktay parçalısı. V yakalı ve Türk bayraklı armalı ve reklamsız. Ayrıca beyaz şort ve kırmızı çorapla kullanmışız o sezon ki, doğru olan da budur. Ancak net resimlerde bu kombinasyonun dışında olan var. Bu sebeple bu resimleri kullanmak zorunda kaldım.

-3-





Sezonun az giyilen formalarından olan bu beyaz forma aslında çok tanıdık. 08-09 sezonunun away formasının atası olur kendisi. Düz beyaz formanın sol tarafında boyuna ince sarı kırmızı şeritler mevcut. Şort ve çoraplar da beyaz.

-4-



Bu resimdeki formayı hep karşımıza çıkan beyaz Adidas formayla karıştırmayın. Hani 79 yılından 86 yılına kadar tek maçlık periyotlarla kullanılmış forma ile... Bu forma o değil, ancak onun atası. Zaten 2'sinin arasındaki tek fark yakadan ibaret. Bu forma o forma gibi yakalı değil, bisiklet yaka. Bisiklet yakası sarı kırmızı çizgilerle tasarlanmış. Ayrıca 3 çizgileri ve kollarının ucundaki lastiklerde yine sarı kırmızı. Kollardaki çizgilerden ötürü bu formanın Adidas olabileceğini düşünüyorum. Beyaz şort ve çorapla kullanılmış.

-5-





Bu forma aslında önceki sezonlara ait bir forma. Bu sezonda 1-2 maçta giyilmiş. İnce çubuklara sahip formanın kırmızı ince bir yakası var. Yani daha eski sezonlara göre ince bir yaka. Scarface tarzı değil. Yine beyaz şort kırmızı çorap ile kullanılmış.

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır