Bu Blogda Ara

21 Aralık 2009 Pazartesi

1979-1980 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray sezonu liderin 10 puan gerisinde olmasına rağmen 9. sırada bitirmiş. 2 puanlık sistemin cilveleri. Avrupa'da ise UEFA kupasının 1. turunda Kızılyıldız'a 2 maç sonunda elenmişiz. O sezon ligde kötü olmamıza rağmen Türkiye Kupası'ında finale kadar yükselip, finalde Altay'a mağlup olmuşuz.

Formalara bakacak olursak. O sezon 2 parçalı, 2 çubuklu, 2 beyaz bir de kırmızı forma giymişiz. Toplam 7 adet formadan bir parçalı bir de kırmızı forma çoğu maçta giyilmiş. Bu 2 formanın dışında bir çubuklu da yine birkaç maç kullanılmış. Diğer formalar ise tek tük giyilmiş. Sezonda genel olarak reklamsız formalar ile çıksak da 2. yarıdan itibaren Halı Fleks ve anlayamadığım başka bir göğüs reklamını kullanmışız. Bu sezon ayrıca göğüs reklamı taşıdığımız ilk sezon olması lazım yanlış bilmiyorsam. Endüstriyel futbola girişi yapmışız. Ayrıca sezonda kullanılan formaların tümünde Türk bayraklı, bannerımızda kullandığımız, Metin Oktay parçalısından tanıdığımız arma kullanılmış.

-1-






Sezonun en çok kullanılan 2 formasından biri işte bu Parçalı forma. Büyük ihtimalle Umbro marka olan forma klasik V yaka Metin Oktay parçalısı şeklinde tasarlanmış. Forma sezon boyunca beyaz şort kırmızı çorap ile giyilmiş. Fontu beyaz ve resimlerde görülen şekilde.

-2-






İşte pek fazla kimsenin bilmediği bir formamız daha. Bu forma o sezon oldukça giyilmiş ancak başka hiçbir sezonda giyilmediği için unutulup gitmiş. Formanın oldukça geniş, benim Scarface yaka dediğim bir yaka biçimi var ve bu yaka formadaki tek farklı renk. Dümdüz kırmızı olan bu formanın yakası sarı renk. Fontu da sarı ve resimlerde görüldüğü şekilde. Kırmızı şort ve çorapla kullanılmış bütün sezon.

-3-






Sezonun en çok giyilen 3. forması işte bu çubuklu forma. Aynı forma 80'lerin başlarında da kullanıldı. Kalın çubuklara sahip forma sarı V yakalı. Çamlıca marka. Sezonda beyaz şort ve kırmızı şort ile de kullanılmış. Siyah fonta sahip.

-4-




İşte klasik Metin Oktay Parçalısı. Bu formayı 60'ların ortalarından bu sezona kadar kullanmışız. Yani hemen hemen 15 sene boyunca çok az, belki de hiç değişmeden giyilmiş. Sezon başında giyilmiş V yakalı bu formayı o sezon 1-2 maçta kullanmışız ve bu maçlarda hep olanın aksine kırmızı şort ile giymişiz. Fontu siyah. Göğüs reklamı kullanmamışız bu formada. Bu sebeple Metin Oktay klasiği korunmuş.

-5-


Bu çubuklu forma aslında önceki sezonlarda kullanılan, klasik 70'li yıllların geniş yakalı çubuklu forması. Bu sezonda sadece 2-3 maçta kullanmışız. Tasarım olarak 3 numaları çubuklu ile, yakası hariç, hemen hemen aynı. Yakası oldukça geniş ve kırmızı renkte. Fontu ise siyah.

-6-



Geldik sezonda tek maç giyilen beyaz formaların ilkine. Bu forma benim düşündüğümden de eskiymiş. 80'lerin sonlarında bile kullanıldı çünkü. Oldukça uzun bir süre kullanılan bu forma Adidas marka. Yakaları ve Adidas 3 çizgileri sarı kırmızı renkte. Fontu da yine kırmızı renk ve 2 numaralı kırmızı forma ile aynı şekilde. Formanın bu sezona ait sadece 1 resmi var ve oldukça bozuk. Anlaşılması adına başka sezondan bir resim koyuyorum. alttaki 2. resim 81-82 sezonuna ait.

-7-



Bir önceki sezonun away forması bu sezonda da tek maç da olsa kullanılmış. 08-09 sezonu beyaz formaya benzeyen bir tasarıma sahip. Bembeyaz formanın sol tarafında 2 adet sarı kırmızı çubuk boydan aşağı iniyor. Bu güzel ayrıntı dışında başka hiçbir yerinde beyaz dışında renk yok. Sade ve modern bir forma zamanına göre. Beyaz şort ile kullanılmış. Bu formanın da bu sezona ait sadece 1 adet bozuk resmi var, bu sebeple bir önceki sezondan daha belirgin bir fotosunu da koyuyorum. Maksat formayı anlayabilelim.

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

2 yorum :

gerisi önemli değil... dedi ki...

bahsettiğiniz göğüs reklamı 6. sıradaki ise yazan meban. süren ailesinin şirketmiş. nette öyle yazıyor. 2. fotoğraftakiyse eğer ben de seçemedim. listeleri bulmaya çalıştım, o sene telefunken ile anlaşmışlar görünüyor ama telefunken yok hiç.

Rishab Pant dedi ki...

how many stadiums for fifa world cup qatar 2022
players who will retire after 2022 fifa world cup in qatar

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır