Bu Blogda Ara

19 Aralık 2009 Cumartesi

1981-1982 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray sezonu oldukça kötü geçirmiş ve ligi 11. bitirmişti. Ligi bırakan Galatasaray bu sezonun tek başarısı olarak Türkiye Kupasını müzesine götürmeyi başarmıştı. O sezon Avrupa'da da yoktuk.

Formalara gelecek olursak; Bu sene Galatasaray 4 farklı forma ile sahaya çıkmıştı. 2 çubuklu, 1 parçalı, bir de beyaz forma. Markalara bakarsak. Parçalı forma hala çözemediğim Umbro veya Çamlıca marka. Çubuklu formalardan biri markasız, diğeri Çamlıca marka ve Beyaz forma da Adidas marka. Göğüs reklamları Borsaş ve Meban arasında gidip gidip gelmiş.

-1-





Sezonun en fazla giyilen forması az farkla da olsa bu parçalı forma olmuş. Markasını artık yazmayacağım, çünkü bu formanın da yakın çekimi yok ve Umbro'mu, Çamlıca'mı bilemiyorum. Klasik V yaka Metin Oktay parçalısının güzel bir örneği olan bu formayı bir önceki sezondan kalma kırmızı ve sarı puma şortlarla giymişiz. Fontu siyah renk. Bir ilginçlik bu formada 2 tip arma kullanmışız. İlki Metin Oktay dönemi üzerinde bayrak olan, diğeri de klasik elips armamız.

-2-




Bu çubuklu forma o sene en çok giyilen 2. forma. Çamlıca marka. Kalın çubuklulara sahip formada sarı V yaka kullanılmış. Galatasaray arması ise Metin Oktay formasından tanıdığımız, üzerinde Türk Bayrağı olan, bizim blogun bannerında kullandığımız model. Bu formada genel olarak beyaz şort kullanılsa da kırmızı ve sarı ile çıktığımız maçlar da olmuş.

-3-



Bu çubuklu ise gördüğünüz gibi 2 numaradan farklı. Daha ince çubuklara sahip ve V yakası kırmızı. Pek fazla kullanılmayan bu formayı tüm sezon boyunca beyaz şort ile giymişiz. Armamız da bu formada klasik elips şeklinde.

-4-



Yine bu Adidas forma. Artık anlatmaya gerek var mı bilmiyorum ancak daha sonra tek tek sezonlara bakacak olanlar için açıklayayım. Bu formayı oldukça uzun bir süre tek tük maçlarda giymişiz çeşitli sezonlarda. Modern tasarıma sahip formanın Adidas çizgileri ve Yakası sarı kırmızı şeritlere sahip.

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

2 yorum :

Yıldırım dedi ki...

Galatasaray ilk adidas formasını Derwallin gelişinden sonra giymeye başladı, hatta 2. sezonuna rast gelir. yani 85-86 sezonundan önce görülen 3 çizgili formalar Türkiye'de o yıllarda üretilmiş adidas benzeri formalardır, Çamlıca firması üretirdi genelde..
Bu beyaz forma 86-87 malatya maçında giyildi en son, o maça ait adidas olmadığını gösteren fotoda mevcuttur bende..

xgalot dedi ki...

hocam o sezon gs cumhurbaşkanlığı kupasınıda kazanmıştı.birde giydikleri çok super bir forma vardı düz kırmızı,v yakalar sarı kolların bitiminde çok az bi sarılık var .80-81 deki fatihin üstündekine biraz benziyo

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır