Bu Blogda Ara

17 Aralık 2009 Perşembe

1985-1986 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray bu sezonu nağmalup bitirmesine rağmen bolca berabere kaldığı için averajla Beşiktaş'ın ardından 2. bitirmişti. Bir önceki sezon Türkiye Kupası'nı kazandığımız için bu sene Kupa Galipleri Kupası'nda mücadele etme hakkı kazanmıştık. Bu kupaya 2. turda elenerek nokta koymuştuk. Kuşkusuz bu senenin en büyük olayı efsane adam Cevad Prekazi'yi transfer etmemiz oldu.

Bu sezon 2 farklı marka ve 3 forma ile mücadele etmişiz. Sezonun yarısından fazlasında Fatih marka çubuklu formayı giyerken, kalan maçlarda Adidas parçalı ve Adidas olduğunu tahmin ettiğim çubuklu (Fatihmiş) formayı giymişiz. Sezonun bir kısmını reklamsız oynamışız. Bir kısmını da Denizcilik Bankası-Deniz Bank ile oynamışız.

-1-





Bu sezonun en çok giyilen forması işte buydu. Fatih marka ince çubuklardan oluşan bu forma yakalıydı. Ve kollarından yakasına kadar her tarafı çubuklu şekilde tasarlanmıştı. Sezonun tamamında kırmızı Adidas marka şort ve çoraplar ile giyilmişti. Fontu da resimlerde gördüğünüz gibi siyah renk paralel çizgilerle oluşan fonttu.

-2-




Sezonun en fazla giyilen 2. forması bu Adidas marka parçalı formaydı. Klasik Metin Oktay V yaka tasarımının Adidas versiyonuydu. Arkası düz sarıydı. Kırmızı çorap ve şort ile giyilmişti bütün sezon boyunca. Benim içinse özel bir forma, çünkü koleksiyonumdaki en eski parça olan forma işte bu. Prekazi'nin üzerinden alınma.

-3-





Sezonun bir diğer çubuklusu yine Fatih marka olduğunu düşündüğüm sarı V yakalı işte bu çubuklu forma. Bu formayı bir sonraki sezon da giymiştik 1-2 maçlığına. Yine sezon boyunca kırmızı şort ve çorapla giyilmiş. Fontu siyah ve ilk çubuklu ile aynı şekle sahip.

-4-


1985-86 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 2. maçında Lodz ile deplasmanda oynadığımız maçta giyilen bu forma ligde giyilen çubuklular ile biraz farklı. Fatih Marka olan bu formanın çubuklu dizilimi ve sarı daha dik yakası diğer formalardan kendisini ayırmamız sağlıyor.

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

1 yorum :

Yıldırım dedi ki...

O sezon ayrıca tek maç giyilen, GÜNEŞ gazetesinin yaptırdığı bir çubuklu forma daha giymiştik. reklamı da Güneş'ti, Kayseri ile istanbul'da oynanan maçta (5-2) giyilmişti. O hafta Güneş gazetesinin kuruluş yıldönümü idi ve gazete 1.ligdeki bütün takımların formalarını yaptırmıştı, o hafta bütün takımlar tek maçlığına bu formalarla oynadılar.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır