Bu Blogda Ara

16 Aralık 2009 Çarşamba

1986-1987 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray bu sezonu şampiyonlukla kapamıştı, bir önceki sezonda 2. olduğu için Uefa Kupası'na katılmaya hak kazanmıştı. Fakat o UEFA Kupası bildiğimiz UEFA kupası değil. Bildiğimiz UEFA Kupası, bu kupa ile Kupa Galipleri Kupası'nın birleşmesi ile oluşmuş bir kupa. Her neyse, bu kupada ilk turda Romanya takımı Universitatea'ya elenip Avrupa'ya veda etmiştik. Ayrıca o sezon Cumhurbaşkanlığı Kupasını da müzemize götürdük. Teknik Direktörümüz Jupp Derwall'dı.

O sezon 2 farklı parçalı, bir çubuklu ve bir de beyaz forma giymişiz. Markamız Adidas'tı (Birkaç maçlığına bir önceki sezondan kalma Fatih marka çubuklu formayı da giymişiz) ve göğüs reklamı Vestel'di. Ancak sezon sonundaki Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde bir sonraki sezonun göğüs reklamını, Türk Bank'ı giymişiz.

-1-





Bu sezonun en çok giyilen 2 formasından biri işte bu formaydı. Bildiğimiz Metin Oktay parçlısının Adidas versiyonu. V yaka olan formanın parçalı renklerinden kırmızı tarafı solda. Armamız ise basit bir kumaşa işlenip formamıza dikilmiş. Bu tarz 90 yılına kadar kullanıldı. Daha sonra baskı armayı kullandı Adidas. Formanın arka tarafı düz sarı ve kırmızı paralel çizgilerle oluşmuş font var üzerinde. Şort ve çorap kullanımı genellikle kırmızı ancak sarı kullanım da arasıra mevcut. Genellikle sezonun ilk yarısında giyilen bu forma. Sezon bitiminden 2 hafta sonra yapılan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda tekrar giyilmiş.

-2-






Genelde ilk yarının sonlarında ve 2. yarının hemen hemen tamamında kullanılan parçalı forma buydu. Bu sezondan başlayarak 89-90 sezonunun sonuna kadar da bu forma hiç değişmeden bizim ana home formamız olmuştu. Sarı tarafı solda olan ve sırt kısmı düz kırmızı olan bu formanın fontu daha sonraki sezonlarda olandan farklıydı. Bu sezon düz kırmızı sırta siyah klasik flok baskı kullanılmıştı ve görünümü tıpkı 08-09 sezonu formaları gibi zordu. Şort kullanımı yine genelde kırmızı ancak sarı şortla da sahaya çıkılmış zaman zaman.

-3-



O sezon tek tük giyilen çubuklu formamız işte buydu. 89-90 ve 90-91 sezonlarında görülen çubukluların aksine bu formanın çubukları çok az daha inceydi. V yakasının ucundan, formanın ortasından 89-90,90-91'dekilerin aksine tek bir çubuk yerine 2 çubuk iniyordu. V yakası sarı renkti. 1-2 maç kullanılmış olan bu forma, o maçlarda kırmızı şort ve çorap ile tercih edilmiş. Fontu da 2 numaraları parçalı formada olduğu şekil ve siyah renkti. Bu arada forma büyük ihtimal Adidas ancak tam emin değilim. Bir önceki sezon giyilmiş olan Fatih marka çubuklu formanın V yakalı versiyonuna da çok benziyor. Edit: Fatih Markaymış)

-4-




Bu sezon sarı kırmızı renklerin hakim olmadığı tek forma. O sezonlar için büyük bir yenilik. Benim tasarımını çok beğendiğim bir forma. Sarı kırmızı yakalı ve omuzlardan kolların ucuna kadar inen sarı kırmızı çizgilerle oluşmuş bu forma. Kolun ucundaki halkalar da yine sarı kırmızı çubuklardan oluşuyor. Şık ve modern bir tasarım. Tek maç da olsa giymişiz bunu. Rakibimiz sarı kırmızı parçalı giyince bize başka seçenek kalmamış.

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır