Bu Blogda Ara

16 Aralık 2009 Çarşamba

1987-1988 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

3 Puanlık sisteme geçilen ilk sezondu ve Galatasaray en yakın rakibi Beşiktaş'a 12 puan fark atarak 90 puanla şampiyon oluyor bu sezonda. Avrupa'da ise Şampiyon Kulüpler Kupası'ında ilk turda PSV'ye ilk maç 3-0 yeniliyor 2. maçı 2-0 almasına rağmen yetmiyor ve daha ilk turda şampiyonaya veda ediyoruz. Bu sezon ki en büyük transfer kuşkusuz Tanju Çolak oluyor. Daha ilk sezonunda 39 gol atarak hem şampiyonluğa çok büyük bir katkı yapıyor, hem de Taçsız Kral'ın 38 gollük rekorunu kırarak bir sezonda en fazla gol atan futbolcu ünvanının sahibi oluyor.

Formalar açısından oldukça ilginç bir sezon. Eğer bir atlama yapmadıysam bu sezon bütün maçlarda Parçalı forma giymişiz. Sadece Avrupa'daki tek deplasman maçımızda beyaz bir forma ile çıkmışız. Bunun dışında onca maçı parçalı ile yapmışız. Arada atlamış olduğum maçlar var mıdır bilemiyorum, ancak durum bu. O sezon Parçalı formalar arasında çeşitlilik yaşanmış, 3 farklı parçalı giymişiz, bu 3 parçalının 2'si tek maç giyilmiş. Bu da çok ilginç. Tek maç giyilen ilk parçalı Tanju'nun 39. golüne ulaştığı maç. O maç farklı bir marka forma ile sahadaymışız. Adidas marka değil, 80'lerin başında giyilen çamlıca marka formaya benziyor. 2. farklı parçalı ise Adidas marka ancak genel olarak sezonda kullanılan sarı tarafı solda olanın aksine kırmızı tarafı solda olan. Bu formayı bir tek Cumhurbaşkanlığı kupasında giymişiz. O zamanlar böyle şeyler oluyor deyip geçelim. Göğüs reklamımız Türk Bank.

-1-





Bu sezonun yüzde 99,99'unda giyilen forma işte bu forma. Bu formayı 86-87 sezonunda giymeye başladılar ve 90'a kadar da aynı forma devam etti. Sarı kısmı solda olan parçalı formanın sırt tarafı tamamen kırmızı. Sarı veya kırmızı şortla kombine edilmiş bütün sezon. Çoğunlukla kırmızı şort, kırmızı çorap tercih etmişler, ancak arasıra sarı şort ve sarı çorapla da sahaya çıkmışlar. Fontları o dönemin klasik Adidas fontu olan paralel çizgilerle oluşturulmuş font. Sezonun tamamında bu font sarı renk kullanılmış ancak 1-2 istisna hariç. Bu 1-2 maçta font siyah kullanılmış, şekli ise aynı.

-2-


O sezon sadece 1 maç, Tanju'nun 39. golüne ulaştığı maçta giyilen parçalı forma. Dikkat ettiyseniz diğer formadan farklı. Adidas marka değil, büyük ihtimal çamlıca marka, 80lerin başında giydiğimiz forma. Adidas parçalısındakinin aksine kırmızı kısmı sol tarafta. Diğer bütün özellikleri ile klasik bir Metin Oktay parçalısı. Reklamı da diğer formaların aksine yan yana yazılmış.

-3-




Bu formayı o sezon bir tek Cumhurbaşkanlığı kupasında giymişiz. Sakarya'yı 2-0 yendiğimiz maçta... Forma genel olarak kullanılan formanın aynısı, tek farkı renklerin zıt yerlerde olması ve sırtının düz sarı olması. Bu forma 86-87 sezonunda giyilen formaya oldukça benziyor. Belki tek maçlık o formayı stada getirip giymiştir takım.

-4-


Sezonun tek farklı forması. 1-2 ay öncesine kadar bu formadan haberim yoktu. Zaten Hollanda'da tek yarı ve ligde de yine 45 dakika kullanılmış sonra bir daha kullanılmamış. Milliyet Arşivleri olmasaydı kaybolup gidecekti. Oldukça sade, şık bir forma ve zamanının ötesinde. Düz beyaz formanın yakası V şeklinde ve kırmızı beyaz renkler ile 2 ye bolünmüş. Adidas çizgileri de aynı şekilde kırmızı. Forma da sarı renk yok. Xamax maçının atası. Çoraplar ve şort da formaya uygun beyaz renkte.

-5-


Bu formanın ilginç bir hikayesi var. Sadece tek bir yarı, 45 dakika giyildi, daha da kullanılmadı. Yukarıdaki V yakalı beyaz formanın giyildiği PSV maçının ikinci yarısına bu kırmızı bisiklet yakalı formalar ile çıkıldı. Kırmızı çember yakası ve kırmızı adidas çizgileri olan formada sarı renk yoktu.

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

7 yorum :

liverpoolandkop dedi ki...

Çamlıca forma daha bi asil duruyo sanki, armasından dolayı olabilir =)

okanöztoprak dedi ki...

Alican dikkatini çekti mi bilmiyorum ama a2 takiminin febe ye karsi giydigi parçali forma bi acayip güzel duruyodu reklamsiz.. Keske reklamsiz forma giysek..

Selocan dedi ki...

@matthias;

Umbrocusun galiba :) Bu formanın yakın bir çekimi var geçmiş sezonlardan. O olmadan önce ben Umbro zannediyordum bu formayı. Sonra Çamlıca marka bir forma çıktı. Ya da Çamlıca'nın başka bir ayrıntısı var. Gazozunu mu seviyorsun ? :)

@Okan;

Çekti, çok güzel duruyor keşke giysek. Ancak taraftarlar takımına yeterinde destek olmadığı sürece reklamlar olacak ne yazık ki.

liverpoolandkop dedi ki...

yok hocam formada Nike, gazoz da Uludağ'cıyım ama o üstünde Türk Bayraklı arma çok farklı, formada duruşu yeter yani =)

Selocan dedi ki...

ben yanlış anlamışım. Sen GS armasından bahsediyormuşsun. Ben Çamlıca logosuna göre konuştun sandım :) Bu arada ben de Nike ve Uludağcıyım :))

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

hepsi biribirinden güzel kareler cok tesekkür ederim paylasim adina

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

süperrr

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır