Bu Blogda Ara

6 Aralık 2009 Pazar

Büyük Araştırma Bölüm 2

"Çok ses getiren" araştırmamızın 2. safhasıyla karşınızdayız, sevgili ademoğulları. Bu kez sıra 2003-2004 sezonunda. Fatih Terim'in 2. döneminin 2. ve tamamlayamadığı sezonu.

Bu sezon, Galatasaray şu formaları giydi:Siyah katkılı ve siyah şortlu parçalı, beyaz ,açık mavi ve şortu değişkenlik gösteren (siyah yahut beyaz) kırmızı. 4 forma yani. En azından önceki seneye göre bir azalma ve normalleşme var. Daha makul. Tabii 4 ama, kırmızı kombinasyonlarıyla 5 aslında.

Yine forma konusunda garipliklerin farklı gelişmelerin olduğu bir sezon bu. Pek alışılmadık şekilde siyah ağırlıklı parçalı var (siyah şort giymiştik ama, formada kullanmamıştık), hiç alışılmadık şekilde açık mavi var, Kırmızı düz altına beyaz ve siyah şort kullanımları var, ki bu da 01-02 harici yok sanırım. Şimdi bir morla karışıyorsa ortalık, bir de o dönemi düşünün.

Başlayalım:


"Home" formamız buydu ve sezon içinde en çok giyilen forma oldu. Home forma kullanımı açısından bu sezon, öncekine göre olumlu gelişmelerin yaşandığı bir sezon. Hem parçalıya dönüyoruz (ki şık bir parçalı), hem de daha fazla maçta giyiyoruz:21 maç-önceki sezondan 9 fazla. Bunların 8'i içerde, 13'ü dışarda. Tabii dağılıma baktığımızda yine bir sakatlık var. İçerdeki 17 maçtan 8'inde parçalıyı giymek, çok az.


En çok giyilen 2. formamız bu gudik kombinasyon. Sanırım tarihimizde 2. kez, bu sezon giyiliyor bu şekil forma-ilki 01-02. Yanlış hatırlamıyorsam düz kırmızının şortu normalde siyahtı, beyaz sonradan giyildi. Sonradan giyilmesine rağmen siyahlı kombinasyonu geçmiş. 6 kez giyilmiş bu formamız ligde. 4'ü içerde, 2'si dışarda.
Ayrıca bu formada Selocan'ın şu yazıda bahsettiği meseleye ters bir formadır. Gereksizliği ve önemsizliği hakkında ne desek az.


Gelelim en çok giyilen 3. formaya. Beyaz formamız sadece 4 kez giyildi, ve bu 4 kullanım da Olimpiyat stadı'nda oldu. Yani "away" formayı, hiçbir şekilde kullanım amacına uygun giymemişiz. Bir yanlış tutum daha. Hala oluyor böyle şeyler, malum.


Gelelim kırmızı-siyaha. Bu kombinasyon o sezon en çok giyilen 4. formamız oldu. Yalnızca 3 kez giyilmiş. Biri içerde, ikisi dışarda. O içerde giyilen bir de, sanırım şu 2-2'lik Fb maçı olsa gerek.


O sezonun diğer away'i. Bir açık-bir koyu away gerekliliğine uymasa da, bir şekilde o sezon 2 away'imiz varmış, bu da bir şey ama, renk seçimi tam bir felaket. Hadi rengi filan geçtim, bu forma, ligde giyilmedi. Bir kez bile. Biraz Fb'nin turkuaz formasının durumuna benzedi bu formanın hikayesi sanırım. Genelde ise 2 kez giyildi. İkisi de uluslararası karşılaşmalarda.

Sonuç olarak, dengesiz forma kullanımları, yanlış renk tercihleri ve gereksiz kombinasyonlarla dolu bir sezon 2003-2004. Sportif kısmı zaten tam şenlik, hiç girmeye gerek yok. İbret olmasını, hadi olmadı örnek olmasını diliyoruz.

xxx

Avrupa ve Kupa'daki hallere bakalım şimdi de.

Avrupa'da 6'sı Cl, ikisi Uefa'da, ikisi de Cl ön eleme olmak üzere 10 maç yaptık o sezon.
Cl dökümü: 4 parçalı, bir mavi ve bir kırmızı beyaz.
Ön eleme: Bir parçalı, bir mavi.
Uefa: Bir parçalı, bir kırmızı-beyaz.

3 yorum :

bonedriven dedi ki...

mavi bir samsun maçında giyilecekti ancak hakem samsun'un beyaz formasıyla karışır diye değiştirilmesini istemişti. sahaya parçalı forma, siyah şort ve mavi çoraplarla çıkmıştı takım. kralın 200. golünü attığı maçtı. çok şık bir yarım voleyle atmıştı golü, 1-0 bitmişti maç.

ahmetcan_48 dedi ki...

O sezon formalarını oldukça beğenirim. Özellikle de parçalısı güzeldir. Ama sportif olarak pek de konuşmaya gerek yok. Ligde şampiyondan yenen 34 puan fark, ligi 6. bitirme bir de üstüne üstlük 5-0lık Ç.Rizespor faciası. Ama dediğim gibi formalar gerçekten güzel.

L dedi ki...

@bonedriven:

o maç notlar arasında vardı, ama vazgeçtim sonradan. her sezon böyle bir vukuat var sanırım.

@ahmetcan:

evet, mavi ve düz kırmzının kullanımları hariç güzel.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır