Bu Blogda Ara

19 Aralık 2009 Cumartesi

ÇAMLICA vs UMBRO

79 Senesinden bir Çamlıca

Son 1 haftadır sergilemeye başladığımız sezonları takip edenler ve resimlerin dışında yazıları da okuyanlar varsa, Çamlıca ve Umbro markalarından çok çektiğimi bilir. İkisinin de arması birbirine çok benziyor ve eski sezonların gazete görüntüleri çok net olmadığı ve yakın çekimlere de az rastlandığı için, bu 2 markayı ayırt etmekte epey zorlanıyorum. 2 markayı da o yıllarda kullandığımız için, hangi forma hangi marka bilmek zor oluyor.

82 Senesinden bir Umbro

İşte bu 2 resimden biri Çamlıca, diğeri de Umbro marka formalara ait. Her foto bu kadar net olmadığı için aradaki farkı göstermek adına ve neden zorlandığımı anlamanız adına, çekilmiş en net markası belli olan, bu 2 resmi koyuyorum. 2 resim de ayrı sezonlardan, ancak aynı formaların aynı sezonda kullanıldığı da olmuş. İşler biraz karışık anlayacağınız.

5 yorum :

b.p. dedi ki...

çubuklu forma çok güzelmiş. hem reklamsız oluşu hemde kalın çubuklu olması..
Aynısını şimdi nike yapsa öve öve bitiremeyiz.

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi varya 82'de kullandığımız umbro marka meban reklamlı parçalı GS tarihinde benim en sevdiğim formalardan birisi. Çünkü bana göre gerçek GS parçalısının dizaynını aynen sergiliyor ve oval logo kullanılmış Renkler de olması gereken tonda. Şimdi de üretilse keşke bu formalardan. Ah ah ah...

bonaventure dedi ki...

iki formada çok şık.

Yıldırım dedi ki...

Bu konuda daha önce de yorum yaptım ama bir kez daha tekrar etmek görev oldu.. Galatasaray tarihinde 1991 tarihinden önce GERÇEK UMBRO forma giyilmemiştir, bu tarihten önce görülen umbro logolu formalar çamlıca firmasına aittir.

Selocan dedi ki...

Güzel yürütmüş Çamlıca. Umbro'nun haberi olsa davalık olurlardı. Teşekkür ederim verdiğin bilgi için.

Size görev gibi gelse de biz buna paylaşım diyoruz.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır