Bu Blogda Ara

5 Aralık 2009 Cumartesi

DEPLASMAN TARAFTARI


Yahu şu İngilizler alem adamlar. Deplasmana giden taraftarlar, takımın deplasman formasını giyip gidiyorlar. Forma kültürü bu olsa gerek. Tartışmasız bu konuda en iyi ülkedir İngiltere, hatta Britanya diyelim.

Tabi şu da var. Ben deplasmanlara giden biri değilim ancak giden çok tanıdığım var. Deplasmana giderken taraftar olarak, esas renklerini rakibe göstermek bir görevdir. Bir gözdağıdır. Bu sebeple de deplasmana Parçalı kuşanıp gitmek daha anlamlı gelir bana. Şöyle en sarısından, en kırmızısına. Yanlış mıyım ?

Ama İngilizleri de bu konuda takdir ederim...

3 yorum :

bonedriven dedi ki...

mesela uefa finalinin fotoğraflarına bakarsan o gün stadta olan çoğu arsenalli sarı formalarını giydiği görülür aynı şekilde.

müşkülpesent dedi ki...

şöyle bir şey vardır o konuda. bizim bu sene uygulamaya koyduğumuz maçtan önce giyeceğimiz formayı duyurma olayı yıllardır yapılıyor oralarda ve özellikle giyiyorlar. bir de çantasında 2 forma taşıyan taraftarlar var sahaya takım hangi formayla çıkıyorsa değişiyorlar.

çok iyi hatırlıyorum valencia deplasman kale arkası bir maçta bir dakika içerisinde turuncu formalı olmuşlardı çantalarından çıkartıp giymişlerdi.

Burak Eken dedi ki...

Türkiye'de de bu acayipliği Galatasaray yapmaya çalışıyor. Ama yönetim olayı biraz ters anlamış olacak ki; Ali Sami Yen'e herkesin mor formayla gelmesini istiyorlar!

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır