Bu Blogda Ara

6 Aralık 2009 Pazar

KIRMA


Blogu takip eden ve koleksiyonla uğraşan bir takipçi bana bir forma attı. Genelde burada, satışı yapılan (çok özel formalar olmadığı sürece) formalardan, belirli sebepler yüzünden, bahsetmemeye özen gösteriyorum.

Resimdeki forma bana ilginç ! geldiği için paylaşmamak olmaz diye düşündüm. Bir forma sever büyük ihtimalle kendi uğraşıp yapmış ve şimdi de satışa çıkarmış. Kendini bulmaya çalışan bir forma gibi geldi bana, sahibi kızmasın lütfen bizi biliyorsa. Amacım rencide etmek değil kimseyi.

Formaya ilk şöyle bir bakınca 00-01 sezonu Çubuklu Home forması imajında olduğunu görüyorsunuz. Ancak formaya yaklaştıkça, formanın siyah şövalye armasını ve lotto amblemini görüyorsunuz ve şok oluyorsunuz. Çubuklar ve reklam 00-01 Adidas, ancak arma ve marka Lotto dönemi. Kafam karıştı. Aslında oldukça sağlam bir çakma forma. Tasarım 00-01 Adidasları ile neredeyse birebir, Lotto arması ve siyah arma olmasa, orjinaline sadık kalınsa, zor anlaşılır.

Dediğim gibi genelde satışı yapılan formaları ve çakma formaları burada göremezsiniz, ama bu da ilginç!! değil mi ? Bu arada 1 kişi teklif vermiş bu formaya. Koleksiyon işinde biraz bilgili olmak da gerekli, her arması olan ve nostalji kokan formayı kapmaya çalışmamak lazım. Hepatular bile 100 liralara çıkmış, alanları da var. İlginç buluyorum bu durumu.

4 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Aslında böyle bir şey, resmî olarak da yapılmış olabilir. Çünkü 2000-2001 sezonundan 2001-2002 sezonuna geçerken, forma bakımından birçok ilginçlik olmuştu. Formalarda önce Telsim reklamı vardı. Ardından bir süre reklam taşınmadı. Sonra birkaç maça, Galatasaray Megastore reklamlı formalarla çıkıldı. En sonundaysa Aria ile anlaşıldı. Fakat bu, "en sonunda" dediğim zaman, ağustosun sonlarıydı.

Geniş bir arşiviniz olduğundan, tam emin olamadığım bir şey için 2001-2002 formalarınıza baktım. Orada bulunan ve "ilk maçlardaki home formamız" dediğiniz parçalıdaki siyah zeminli Aria baskısı, o formanın aslında Telsim reklamıyla çıkmasından kaynaklanıyor.

müşkülpesent dedi ki...

2001-2002 sezonunda stad etrafında satılıyordu bunlardan hatta bunun bir de 00-01 deplasman formalarına uygulanmış olanlarından da vardı

Selocan dedi ki...

@Sportman

Yok resmi bir şey değil. Resmi olsa haberim olurdu. zaten farklı 2 firma aynı tasarımı kullanamazlar. Ayrıca formaya bakacak olursak ne adidas ne lotto. Bariz bir çakmalık var, yaratıcı olduğu gerçek ama :)

Reklam konusunda haklısın Telsim sezon başı anlaşma sona erdi ancak böyle bir forma yapılmasının reklamla da açıklanacak bir tarafı yok ne yazık ki. Biri yaratıcı zekasını kullanmış :)

Anıl dedi ki...

"Home" yerine "İç saha" kullanmak çok mu zor?

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır