Bu Blogda Ara

23 Aralık 2009 Çarşamba

LACİVERT ŞORTUN GİZEMİ


Aslında arşivlere şöyle bir bakınca neden bu şortun giyilmiş olabileceği ortaya çıkıyor. 70'lerde kullandığımız antrenman eşofmanları veya formaları lacivert renkteydi. Bir kaç başlık altta paylaşmıştım bu durumu. Bu eşofman takımlarının şortları da doğal olarak lacivert renk. Şöyle bir durum olmuş olabilir. Eskiden her maça ayrı forma ile çıktığımızı düşünmüyorum. Formalar bir sonraki maç için yıkanıyorlardır muhtemelen. Belki yıkananamış, belki bir aksilik olmuş yetişememiştir. Bu sebeple de maça antrenman şortu ile çıkmış olabiliriz. Ya da şortları stada getirmeyi unutmuş, maç için ısınırken giydikleri antrenman şortlarını hiç çıkarmadan maça çıkmış olabiliriz.

Galatasaray'ın 70'lerdeki antrenman takımı

Yani o seneki kreasyonda böyle bir şort yok. Tabi ki lacivert şort üretmemişiz o sezon. Zaten paylaşacağım 74-75 sezonunu sizlerle, göreceksiniz diğer maçları. Ancak lacivert ısınma takımlarımız olduğunu yine bu arşivlerden biliyorum. Muhtemelen bir aksilik sonucu da bu ısınma takımlarının şortunu giymek zorunda kalmışız. Ayrıca 70'li yıllarda lacivert rengi düşman olarak görmediğimiz için bu durum pek sallanmamış açıkçası. Yani 2 takım taraftarının yan yana maç izlediği senelerden bahsediyoruz burada. Bugünkü tepkiler yoktur muhtemelen o zamanlarda. Zaten lacivert şort ile çıktığımız, gazetede de hiç yer bulmamış, kimse sallamamış.


Evet gerçek işte budur. Bu şort antrenman şortudur.

5 yorum :

Adsız dedi ki...

bir de bu resimlerin olduğu maç sezon öncesi maçmış. sezon öncesi artık ne maçıdır bilmiyorum.

Selocan dedi ki...

TSYD Yarı finaliydi galiba.

vobeya dedi ki...

http://www.gsstore.org/urunDetay.asp?urunID=6917



yeni forma satışta

boo dedi ki...

rakibin şortu beyaz oldugundan karışmasın diyedir alelacele

Selocan dedi ki...

O zamanlar öyle şeyler yok. Sadece üst farklı olsa yetiyormuş. Hatta Göztepe ile maçlarımız çok komik, onlar düz kırmızı üst, beyaz şort, kırmızı çorap, biz parçalı üst, beyaz şort, kırmızı çorap. Bir taraftan bakınca aynı takım gibi duruyor. Bu şort meselesi zaten daha yeni geldi 2 sene olmadı.. Eskiden oldukça önemsiz. Bence bir aksilik sonucu beyaz şortlar yetişmemiş, ya da unutulmuş.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır