Bu Blogda Ara

5 Ocak 2010 Salı

2. HAFTANIN KAZANAN TASARIMINI TANIYALIM


2. Haftanın kazanan tasarımı sizlerin verdiği oylarla Emrah Yaman'ın Beyaz parçalı away forması oldu. Emrah Yaman'ı tebrik ederiz, diğer haftalarda da bu güzel tasarımlarının devamını bekleriz ki, kendisi 3 haftadır yolluyor tasarımlarını, bizi yalnız bırakmıyor sağolsun.


Formayı ilk gördüğünüzde hemen hemen herkesin beğenmesinin sebeplerinden biri, bize tanıdık olması. Formaya bakınca 1998-1999 sezonunda giydiğimiz füme rengi 3rd formamızı anımsatıyor bize. Ana rengin dışında, kendi renklerimizi ortadan 2 kalın şerit şeklinde boydan geçirip, parçalı formamıza da gönderme yapan bir tasarıma sahip bu forma. Oldukça güzel bir düşünce. Hem parçalı, 100 yıllık formamızdan izler taşıyor, hem de farklı bir ana renge sahip, bu şekilde away olarak kullanılıyor. Formanın hakim rengi artık tartışmasız away rengimiz olan beyaz renkte. Ayrıca bu forma, kulübümüzün away mantığına da oldukça uygun. Galatasaray, beyaz formasına mutlaka ince detaylarla sarı kırmızı renkleri ekler. Her ne kadar 3rd formaya sarı kırmızı renk konulmamasından yana olsam da, beyaz away formamızda sarı kırmızı detaylar çok hoş duruyor ve olmalı. Bu formada da bu sarı kırmızı detaylar çok güzel düşünülmüş ve bize herkesin sevdiği o 98-99 füme formasını anımsatmış.


Formanın bir güzel detayı da Metin Oktay Parçalısından hatırladığımız ters renk yaka ve kol ucu durumu. Bildiğiniz üzere Metin Oktay formasının V yakasının bir tarafı sarı, diğer tarafı kırmızıdır ve dizilişleri de gövdedeki parçalara göre zıttır, aynı şekilde kolların ucu da zıttır. Yani kırmızı parçanın olduğu tarafın yaka rengi ve kol ucu sarıdır. Bu formada da bu ince ayrıntıyı görmek beni sevindirdi. Yakanın V yaka olması ve gövdedeki sarı kırmızı parçalarla zıt renk olması, 98-99'un efsane 3rd formasına benzerliğinin yanında, formaya Metin Oktay Parçalısının da away versiyonu havası katmış.


Şortuna bakacak olursak; Sade düz beyaz bir şort. Şortun paçalarının ucunda da forma üstüne uygun, bir tarafı sarı, diğer tarafı kırmızı ince şeritler tasarlanmış. Ayrıca Adidas 3 çizgileri de gri renkte.


Çoraplar da oldukça sade. Düz beyaz renk olan çorapların üstüne doğru sarı kırmızı 2 halka şerit geçiyor.

Şimdi bu forma kabul edildi, tasarlandı ve üretime geçecek varsayalım. Adidas ve Store görevlileri neleri değiştirirdi ? Aklıma ilk gelen, gri renk olan Adidas 3 çizgilerinin renklerinin değiştirileceği oldu. Hayatta bu rengi kabul etmezler, oysaki sadeliğini korumuş formanın. Ne yaparlar; Bir tarafı sarı, diğer tarafı kırmızı renk olan 3 çizgileri geçerler ve bütün sadeliği bozulur formanın, ya da hepten 2 tarafı da kırmızı yaparlar. Sonra Formanın ortasında yer alan beyaz Adidas Logosu da kalkar ve yerine siyah logo konur ! Store yetkilileri de Türk Telekom reklamını siyah yaparlar, iyi bir ihtimal kırmızı da yapabilirler. Ancak böyle sarı kırmızı bırakmazlar. Aynı şekilde şortun Adidas logosu da siyah olur ve çizgiler kırmızı yapılır.

Benim kendi fikrime gelecek olursak; Bu forma oldukça akıllıca tasarlanmış bir forma. O kadar ince ayrıntıları var ki insan hayran kalıyor. Formaya benim ve Emrah'ın baktığı gibi bakmayanlar için bu forma sadece çok beğenilen 98-99 formasının tekrarı. Ancak öyle değil işte. Bu forma hem, o hagi ile hayran olduğumuz ve Türkiye'ye gerçek anlamda 3rd kültürünü getiren efsane füme formanın, hem de Taçsız Kral'ın üzerinde görmeye alıştığımız klasik V yaka parçalı formasının akıllıca kombine edilmiş hali. Bir de üstüne efsane away rengimiz olmayı haketmiş, UEFA'yı kazandığımızda artık bizden olan beyaz renk ile tasarlanmış bir away forma. Yani tek bir forma değil toplam 3 forma aslında. Eminim Emrah da tasarlarken bu ayrıntıları düşünmüştür, yoksa mutlaka bir yerden eksiği olurdu. Bilerek tasarlanmış olduğu belli. Bu çok zekice tasarlanmış forma için kendisini tebrik eder ve bizimle paylaştığı da için de herkesin adına kendisine teşekkür ederim.

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır