Bu Blogda Ara

16 Ocak 2010 Cumartesi

Farklı Logo Vs

Bu kez logoların farklı kullanımı ve yıldönümü vs. gibi sebeplerle değişen logoları işleyeceğiz. Tabii Galatasaray üstünden. Bir de esas yazı konusu olan, 2. logo var.
Önce bir ilk gruptaki örneklere bakalım. Yani çerçeve içine alınan, farklı renk üstüne konan, ya da işte altına üstüne farklı simgeler konan logolar.


Bizde bu örnekler var. 70'lerde armanın üstüne Türk bayrağı eklenmesi mesela. Ya da logonun şeklinin bazen daire, bazen de şimdiki gibi elips olması. 2001-2007 arası denediğimiz şövalye logoyu da ekleyelim.

Şimdi de 2. grup.



İlki zaten görülüyor ne olduğu. İkincisi, malum. Üçüncü de Milan'ın 100. yıl forması. Bunun örneği ise yok. 100. yıl formamızda normal elips beyaz zemin üstüne konmuştu logomuz. Belki logomuzun ilk hali düşünülebilirdi.

Şimdiyse pek görülmeyen kategoriye bakalım:



Siyah formaya dikkat. Burda klasik Roma logosu yok. Onun yerine Roma'nın sembolü olan Kurt var. Şahsi fikrim hoş bir uygulama olduğu. Nasılsa 3 tane forma var ve, bu formalardan birine logo olarak takımın sembol figürünü koymak güzel bir uygulama. Tabii farklı renk formayı aklı almayanların olduğu gibi, buna da karşı çıkanlar olacaktır. Vardır da eminim.
Hadi 3. formaya olur, ama zamanında home formaya da yapmışlar bunu.



Üstteki 92-94 arası giyilen Roma home, alttaki de 95-96 Roma home forma.

Peki, Galatasaray'ın herhangi bir sezon, herhangi bir formasında, logo olarak Aslan kullanılabilir mi? Soru bu. Bana sorarsanız pek ala kullanılabilir. Her sezon en az 3, en fazla 89 forma giyiyoruz. Sezonun birinde, bir formada böyle bi'şey yapılabilir.
Peki daha önce buna benzer bir şey yapılmış mı? Aşağı bakın.


1997-1998 kaleci forması. Bizde Aslan sembolüne düşkünlüğü hesaba katınca, daha fazla böyle örnek olabilirdi diye düşünüyor insan.
Tabii şöyle bir bakınca, bu yukarıdaki örnek ile, Aslan logolu forma giymek farklı şeyler. Ben daha uzun süre böyle bir deneme yapılacağını sanmıyorum. Hatta hiç yapılmaması da şaşırtıcı olmaz. Önce evimizde her maç parçalı giyelim de, aslanlı logo eksik kalsın.

1 yorum :

bonaventure dedi ki...

100. yıl logosunu abuk sabuk bir şey yapmış bir camiayız biz:)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır