Bu Blogda Ara

11 Ocak 2010 Pazartesi

Büyük Araştırma Bölüm 4

Geldik 2006-2007 sezonuna. Bu sezon forma açısından hem doğru işlerin, hem de yanlış işlerin yapıldığı bir dönemdir. Doğru statta doğru forma giyme açısından değil, ona geleceğiz. Bu sezon 4 formamız var. Bir parçalı, bir beyaz, bir de gri. Ama bir de, ne idüğü belirsiz bir çubuklu var. Hani bize parçalı yetmiyor biliyorsunuz, illa sarı-kırmızı renklerde bir forma daha olacak. Bu çubuklu, "ideal kreasyon"u bozuyor. Çubukluyu saymazsanız eğer, bir home ve biri açık biri koyu olmak üzere, 2 farklı renk forma ile, gereken bütün parçalar mevcut. Ama çubuklu yanlış parça.
Olumsuz hamle ise, bu sezon giyilen 4 formanın da, tasarımının aynı olması. Yani renkler değişiyor ama, önümüze gelen şekil aynı. Aynı kıvrımlar vs. Bu sezon Fenerbahçe de, harika formalara sahip olmasına rağmen, aynı sıkıntıya sahip. Her sezon o kadar kalıp çıkıyor, 3 veya 4 formadan birini de mi farklı yapamıyorsunuz...

Döküme geçelim. Ama önce, hangi formaları giydiğimize bir bakalım:





Bir şekilde aslan payı yine parçalıda. Ama ligin son 9 maçının 8'inde parçalı giyilip rakamın bu seviyeye çıktığını görünce, sayıların aldatıcı olduğunu görebiliyoruz. 17 kez giymişiz parçalıyı. Yedisi içerde, onu dışarda. İçerdeki 17 maçın 7'sinde parçalı giyiliyor, yine az. Eğer tersi olsa, yine iyi.
Çubuklunun olduğu sezon, insan "parçalı giymedilerse çubuklu giyilmiştir içerde" diye düşünüyor. Ama hayır. 8 kez giyilen çubuklu, 6 kez deplasmanda tercih ediliyor. Sadece 2 kez Asy'de.
Üretilme amacı deplasmanlarda giyilmek olan away ve 3rd formanın toplam yanlızca 9 kez giyildiğini, ve bunların da 8'inin içerde olduğunu görüyoruz. Yani Asy'deki maçların yarısında beyaz ve gri giydik. Bunların çoğu da sezon başında. Gri 3 kez giyiliyor, hepsi içerde. Beyaz ise 5'e 1.

Şampiyonlar Ligi'nde durum (bir açıdan) daha vahim. 4 kez beyaz, 2 kez çubuklu. Çubuklular hep Olimpiyat'ta. Parçalı hiç yok. Ön elemede ise içerde beyaz, dışarda çubuklu giymişiz.

Kupada da 2 çubuklu, bir beyaz, bir parçalı.

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır