Bu Blogda Ara

6 Mart 2010 Cumartesi

BİR TAKLİT DAHA


Daha önce Haim Revivo'nun Galatasaray'dan özenip sahibi olduğu FC Ashdod takımının renklerini ve forma dizaynlarını direkt Galatasaray'dan copy-paste yaptığını burada paylaşmıştık. Bir ikinci benzer olayı dün blog takipçisi sevgili Doğancan Girgin bize mail yollayarak paylaştı. Ben de bu değişik durumu sizlerle paylaşayım.


En yukarıda resmini gördüğünüz forma Rusya ya da Ukrayna'nın alt liglerinde mücadele eden bir takımın formasıymış (tam bilemiyoruz). Herhalde buralardan o yörelere gitmiş bir Türk işadamının kurduğu bir takım olabilir. Reklamının ATA olması bu fikri yarattı bende. Belki de o firmanın bir promosyon formasıdır. Üzerinde takımın herhangi bir arması olmadığı için bir firmaya ait promosyon forması olma ihtimali de var, yani ortada bir takım olduğundan tam emin olamadım. Her ne olursa olsun bu forma bizim 07-08 sezonu Parçalı formamızın birebir tasarlanmış hali. O dönem Adidas formalarının kalıpları aynen uygulanmış formada. Renkler de sarı-kırmızı olunca bir arması eksik kalmış.

Resme Tıklayın

Bu arada aklıma geldi. Moskova'da yaşayan bir Türk işadamı, Galatasaray'ın 07-08 senesi şampiyonluğundan sonra bir gökdelene 250 metrelik Galatasaray Bayrağı asmıştı. Aynı işadamının parmağı olabilir mi acaba ? Seneler de tutuyor.

Doğancan Girgin'e güzel paylaşımı için teşekkür ederiz.

Düzeltme: Bu forma herhangi bir takıma ait değilmiş. Bir spor firması kişilerin isteklerine göre forma tasarlıyormuş ve üretiyormuş. Bu Galatasaray forması benzeri forma da büyük ihtimalle bir kişinin isteği üzerine bu firma tarafından üretilmiş. Firmanın linkini verelim, gönül alıp durumu toparlayalım.

4 yorum :

liverpoolandkop dedi ki...

Hocam yanlışınız var. OQQO turnuvalara yada şirketlere toplu halde forma üreten bir firma. Yani istediğin formayı söylüyorsun adamlar yapıp sana veriyor.

Benim de aklıma güzel kaliteli kumaşa reklamsız ve markasız Metin Oktay forması yaptırmak gelmişti zamanında. Armasını da GSStore'dan aldığım ama kalitesizlikten çuvala dönen ama şimdi pijama olarak kullandığım formadan sağlamayı düşünmüştüm ama perakende çalışmıyorlar. =)

Bilgi için kendi sitelerini inceleyebilirsin.
http://www.oqqoforma.com/

liverpoolandkop dedi ki...

Senin paylaştığın formanın linki
http://www.oqqoforma.com/urun_ayrinti.php?inc=urun&turid=14&urunid=352

Bu Milli Takım forması
http://www.oqqoforma.com/urun_ayrinti.php?inc=urun&turid=14&urunid=335

Bu da güzel bi tasarım =)
http://www.oqqoforma.com/urun_ayrinti.php?inc=urun&turid=14&urunid=445

Selocan dedi ki...

Neler yaşamışız biz bu başlıkta:) Çok teşekkürler düzelttiğin için. Zaten oqqo bir yerden tanıdık geliyordu. Sonra sen yazınca aklıma geldi, Footballove'da bir ara reklamı vardı :)

Fakat yine de Adidas tasarımlarını kullanmak kendi açılarından sıkıntı yaratabilir.

liverpoolandkop dedi ki...

Doğru bende reklamından öğrenmiştim bu firmanın varlığını. Bu arada rica ederim.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır