Bu Blogda Ara

4 Mayıs 2010 Salı

HAZIRSA GİYELİM


Geçtiğimiz hafta ve önümüzdeki hafta Avrupa liglerinde pek çok takım yeni sezon formalarını giyip çıktılar ve çıkacaklar. Almanya'da bunun örneğini gördüm, ayrıca belli başlı forumlarda, başka liglerde de bazı takımların yeni sezon formalarını, son haftalarda giydiklerini okudum. Zaten Rusya ligi haftalar öncesinden açıldı ve onlar yeni sezon formalarını giyiyorlar. Ancak hala 09-10 sezonu devam eden ve son haftalara giren liglerdeki takımlar da yeni sezon formalarını taraftarlarına tanıtıyorlar.

Formaları giyen veya formalarını tanıtan takımlar oldukça fazla. Mesela Liverpool. Muhtemelen son haftalarda yeni formalarını giymeyecekler. İngiltere'de böyle olaylar pek yaşanmaz. Ancak onlar da formalarını tanıttılar ve satışları başlandı. Yani giymeseler bile pek çok takım haftalar öncesinden formalarını tanıttılar ve de storelarında satışlarına başladılar. Şampiyon falan olmalarına da gerek yok bunları yapmak için.

Galatasaray 2 sezon önce bir önceki sezonun 3 bant formasını maçtan sonra giydi ve öyle kutladı şampiyonluğunu. Forma hazırdı ancak maçta giyilmedi. Bunun yerine maçın sonu beklendi. Ayrıca o forma maçtan hemen sonra storelarda satılmaya başlanmıştı. O hamleyi ben beğenmiştim. Ancak sadece o sezona mahsus bir şeymiş anlaşılan. Bu sezona başlarken bir önceki sezon yapılan güzel hamleyi bir anda silen bir politika izledi Galatasaray. Formalar Temmuz sonunda tanıtıldı, hatta Avrupa Ligi ön elemesinde yani resmi maçlarımız başlamışken bile, ilk 2 maçta bir önceki sezon formalarını giymek zorunda kaldık. Halbuki formaların çoktan hazırlandığını biliyorduk, neyi beklemiştik anlamamıştım. Hala da bilmiyorum sebebini. Belki de yazın çalınan tasarımlar geciktirmiştir forma tanıtımını.

Gelecek sezon formalarımız aylar öncesinden tasarlanmış ve hazır durumda bekliyorlar. Yani bizim 2010-2011 sezonunda hangi formaları giyeceğimiz belli ve de hazırlanmış durumda. Peki durum böyleyken biz de Avrupa takımları gibi yeni sezon formalarımızla son 2 maçı yapamaz mıyız ? TFF'den bu 2 maç için özel izin alınamaz mı ? Yurt dışında olabiliyorsa, burada neden olmasın. Ya da hadi giymedik diyelim (ki giymeyeceğiz zaten), aylar öncesinden bitmiş olan formaların tanıtımı yine Temmuz'u mu bulacak ? Neden şimdiden satışa çıkartmıyoruz ? Ya da sezon biter bitmez satışa çıkacak mı ? Bunlar tabi ki Store yetkilileri ve yönetimin bileceği hamleler. Ben sadece bir taraftar olarak kendi isteğimi paylaşıyorum burada. Madem formalar çoktan belli, sezon biter bitmez tanıtılsın, hatta bu sezonki son ASY maçımızda yeni Parçalı formamızı giyelim. Güzel olmaz mı ?

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır