Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2010 Pazartesi

REİSİCUMHUR DÜN GALATASARAY'I ZİYARET ETTİ


Sevgili Okan Çelik, bize sürekli tasarımlarını yollayan bir takipçimiz. Oldukça güzel çalışmaları var. Bugün de bir tasarım yollamış. Kendisinin buraya yazacağımdan da haberi yok. Okan'ın tasarımından yola çıkarak anı formalarının öneminden bahsetmek istiyorum, ayrıca Okan'ın tasarımından da bahsedeceğim. Gerçekten çok ince bir düşünce.


Tarihimiz boyunca yaşanmış birkaç iyi ya da kötü hikayemiz var. En büyük başarılardan, en hazin kayıplara, tarihimizde önemli yer tutan birkaç hikaye her zaman olmuştur Galatasaray'da. Bunların hatırlanması ve yıl dönümlerinin unutulmaması gerektiğini herkes düşünüyor. Kulübümüz de zaten hiç atlamaz bu meseleleri. Her zaman kutlar veya anar. Ancak bu ne kadar yeterli ? Sadece internette yayınlanan bir mesaj veya düzenlenen bir davet-yemek yeterli mi bunun için ? Biz her zaman ne deriz; Bir takımın forması o takımın tarihidir. Kazanılan başarılar o formalar içindeyken kazanılır. Verilen kayıplardan sonra o formalarda anısı yaşatılır. Başbakanlara, ülke liderlerine bile anı niyetine formalar hediye edilir. Sevdiğin futbolcunun formanı imzalaması hayalindir. Yani forma aslında o takımın en anlamlı değeridir. Bu sebeple anı formalarının sayısının artmasını isterim ben hep. Mesela, 2011-2012 sezonu içinde Metin Oktay'ın vefatının 20. yılını geçeceğiz. Bir anı forması yaratılmalı mutlaka. Mesela seneye ASY'ye, mabedimize veda ediyoruz, bir anı forması yapılmalı kesinlikle. Futbolcular giyip maçlara çıksın illaki demiyorum, ancak anı niyetine çocuklarımıza bırakacağımız, hikayesi olan bir forma çıkartılmalı bu tip özel zamanlarda. Futbolcular da izin alındığı takdirde, 1 maç bile giyseler güzel olur, ancak gerekli bile değil dediğim gibi.

Okan Çelik de; ultrAslan.com'da, bir başka ileride anı forması yapılması gereken, Rahmetli Alpaslan Dikmen'in derlediği, Atatürk ve Galatasaray isimli yazısından yola çıkarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Galatasaray'ı ilk ziyaret ettiği senenin üzerinden 80 yıl geçmesi anısına, bir anı forması tasarlamış. Burada çok çeşitli anı forması tasarlanmıştı, biz de yayınlamıştık. Ancak bu çok ince düşünce bir ilk oldu. 2 Aralık 1930 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Galatasaray'ı ziyareti, hiç kuşkusuz tarihimizde futbol dışında yaşadığımız anıların içinde çok önemli bir yer tutar. 2 Aralık 2010 tarihinde de bu ziyaretin üzerinden tam 80 sene geçmiş olacak. Okan Çelik'in bu ince düşüncesinin kulüp tarafından da değerlendirilmesi ve daha çok anıya, daha çok anı forması tasarlanması temennimdir. Forma siyah ağırlıklı ve sarı detayları olan bir forma. Üzerindeki yazı da; Atatürk'ün Galatasaray'a ziyaretinden 12 gün sonra "bu kıymetli müzeye fotoğrafım lazım, imzalayıp vereyim" diyerek gönderdiği resmin üzerinde yazan "14 XII Galata Saraya - Gazi Mustafa Kemal" imzasının birebiri.


Okan Çelik'e de bu müthiş paylaşımı için çok teşekkür ederiz. Sayesinde anı formalarının öneminden ve daha çok tasarlanması gerektiğinden de bahsetmiş olduk. Ayrıca Rahmetli Alpaslan Dikmen'in derlediği, Atatürk ve Galatasaray yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Başlık, o dönemde Cumhuriyet Gazetesinin attığı başlık.

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır