Bu Blogda Ara

10 Haziran 2010 Perşembe

ÖZEL SEZON 98-99


Benim formalarını en beğendiğim sezondur 98-99 sezonu. Dahası başlı başına formalarımız açısından özel bir sezondur zaten. O sezonda giydiğimiz formalar Fatih Terim'in Adidas'a özel siparişidir. Kısacası Fatih Terim eğer o dönem başımızda olmasaydı, bizim de tek düze, Adidas'ın herkese yaptığı tasarımlardan formalarımız olacaktı. 4 sene üstüste şampiyonluk ve UEFA kupasının yanısıra, Fatih Terim'e biz forma severler olarak +1 teşekkür nedenimiz daha var bu açıdan. Bu konuyu daha önce şu başlıkta yazmıştık. Okumayan varsa tavsiye ederim.


O sezonun formalarının tasarımı ayrıcalıklıdır, bize özeldir. Bunun yanısıra satışı sırasında da Avrupai bir uygulama ile karşılaşmışızdır o dönem. 1998-1999 sezonu formalarımızı, işte bu resimlerdeki gibi, dışı özel sunumlu-resimli bir kutu içinde, kit halinde (çorap ve şortu ile birlikte) satın alabiliyorduk. O döneme kadar ve hatta daha sonrasında da görülmemiş bir uygulama bu. Dediğim gibi, forma kültürünü benimsemiş bir Avrupa ülkesi uygulaması gibi. Biz bunu 98-99'da yapmıştık, yani ülkemizdeki forma kültürünün henüz en başında (hatta emekleme dönemi). Bunun sebebi de yine çok büyük bir ihtimal ile Fatih Terim'dir.


Özel kutulu, kit olarak satılmasının nesi var diyeceksiniz. Şimdi de koyarız çorabı ve şortu içine, ne var yani bunda ? Babam bana 8-9 yaşındayken 2. formamı almıştı. Ancak bu da Galatasaray forması değildi, Real Madrid forması alıp getirmişti yine. 98-99 sezonundan çok önceydi. Ancak o zaman o forma bile, aynen bu tarz kit halinde, aldığın futbolcunun numarasının ve resminin olduğu bir kutu içindeydi. Özel, formaya göre hazırlanmıştı vs... Şimdi sen bunu görüyorsun, sonra bir benzerini, birkaç sezon sonra Galatasaray da görüyorsun. Kısacası belki çok insan ne olacak bir kutudan diyebilir, ancak ortada bir özen ve farklılık varmış. Çok özel bir sezonmuş 98-99 sezonu. Gerçi artık o moda geçti sanki. Tam bilmesemde, böyle kit halinde satış yapıldığı zaman bu tarz özel kutulara koymuyorlar yurt dışı takımları da. Bir devir öyle kapandı yani, bir sezon da olsa biz de yapmışız bunu, Fatih Terim sayesinde.

Resimler, blog takipçilerimizden Yıldırım Yıldırımöz'ün kendi koleksiyonundan. Kendisine çok teşekkür ederim. Bu füme formadan başka o sezonki diğer 2 formamızda da bu tarz kutular bulunuyordu.

8 yorum :

victorieux dedi ki...

galatasaray tarihinin metin oktay parçalıdan sonra bence en güzel forması.senelerdir böyle forma çıksın diye beklerim.o senelerde şampiyonlar ligi için özel forma çıkarmak modaydı.şampiyonlar ligi maçlarında çoğu takım bunun gibi janjanlı formalar giyip çıkıyordu.artık kalmadı öyle şeyler.bu forma hiç lig maçında giyildi mi acaba?

ayrıca bu formanın tam rengi ne tam çözemedim.füme mi petrol mavisi mi yoksa başka bir şey mi?maç resimlerinde formanın tonu çok değişken.kumaşından olsa gerek.

son olarak eğer bu formayı fatih terim yaptırdıysa helal olsun diyorum.zevk sahibi insanmış.

Selocan dedi ki...

Petrol Mavisi aslında. Yani 99-00 gibi füme renkten değil tam. Mavi tonu var yani. Hatta kulüp de bu sebepten karşı çıkmış ama Fatih Terim kabul ettirmiş.

Kaan__Emre dedi ki...

işte ben o füme formayı istiyorum :)

Blade Runner dedi ki...

The shirts from 98-99 are special with their custom designs. There won't be shirts like those again. It really was a special season. And that kit box is very nice...

I wish I had the shirts from this season... but I am very fussy about owning shirts in my own size that I can wear, therefore I am waiting to come across these shirts in either 'L' size or if I have no other choice, 'M'... I heard the 'L' size fits like a Medium and the 'M' fits like a Small, is this correct?

dustman dedi ki...

Selocan,

Bu efsane parçalı formayı bulma şansım var mıdır? Beyoğlu'nda Hasnun galip sokakta 99-00 çubuklu forma satılıyordu mesela. Bu parçalı formayı almam gerekiyor, özellike uzun kollu varsa.. Neyse var mıdır bildiğin, tanıdığın bir yer-kişi?

Selocan dedi ki...

@Kaan Emre

Abi anca İnternet o forma. Ama çıkıyor yani, araştırman yeter. Bulursun illaki.

@Blade Runner

Yes correct.

@ Anıl

Başarspor kapanalı çok oldu be abi. Sonra onlar başka bir yer açtılar ama o işle uğraşmıyorlar artık. Ben en son gittiğimde de Çubuklu 99-00 ve 00-01 kalmıştı sadece. Bu forma için internete bakman lazım. Sahibinden de var galiba, ama fiyatı yine Türk standartına göre belirlemişler. Uçmuş yani...

aydin1905 dedi ki...

Formalari kit olarak kutuda satisa sunulus hatta 98-99 sezonun öncesinde bile vardi.
Cok iyi hatirliyorum 1996-97 sezonu sampiyon bitirmistik. Bakirköy'de bir magazada(ismini hatirlamiyorum)sari yakali adidas parcali forma bir özel kutuda "Championship kit" olarak satisa sunulmusdu. Ayrica kutunun üzerinde Adrian Ilie'nin resmi vardi. Kutunun icinde parcali forma, siyah sort ve corap vardi.
Halen o gün bu güzel kiti neden satin almadigima yaniyorum :-)


Selamlar

calibra dedi ki...

Yahu formaları bırakalım,

o eski spor mağazaları bile kalmadı ki artık..

hey gidi...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır