Bu Blogda Ara

10 Ağustos 2010 Salı

20 YILLIK AVRUPA KARNEMİZ - Büyük Araştırma Avrupa Özel

Blogumuza çok değerli bir isim daha transfer ettik. Bundan böyle sevgili Emre Gültekin müthiş bilgi birikimini bizlerle paylaşacak. Hepimiz adına kendisine hoş geldin diyorum. Emre de muhteşem bir analiz yazısı ile bizlere hoş bulduk dedi.

1989-1990 sezonundan başlayıp, 2009-2010 sezonuna kadar Galatasaray'ın Avrupa macerasında giymiş olduğu bütün formaları Emre Gültekin bizler için listeledi. Bütün maçları, skorları ve hangi formaları giydiğimizle ilgili güzel bir tablo hazırladı. Skorlar, maçlar bir yana her zaman ki gibi forma durumumuz oldukça vahim. Şimdi aşağıdaki 2 tabloyu hep beraber inceleyelim.


Yukarıdaki tablo bu vahim durumu gözler önüne seriyor. Ben biraz insaflı davranıp Emre'nin home formadan saymadığı Şimşek formaları da home kategorisine kattım. Emre kırmızı diye işlemişti tabloya. 91-92 sezonunda Parçalı veya Çubuklu olmadığı için Home görevini kırmızı ağırlıklı Şimşek forma yapıyordu. O sezon ki bütün maçlarımızda Şimşek Home formayı giymiştik. Ayrıca 99-00, 00-01 ve 02-03 sezonunda da Parçalı formalar yapılmamıştı ve Home olarak Çubuklu formaları giyiyorduk. 02-03 sezonunda da yine bütün maçları çubuklu ile oynamışız. Keşke bu güzel düzenin uygulandığı ender sezonlarda Parçalı formamız olsaymış. İşte bütün bu Home formaları topladığımızda 70 kez iç saha formaları giyilmiş, bunların sadece 40'ını ASY'de giymişiz. ASY'de toplam 82 maç yaptığımızı hatırlarsak, durumun ne kadar içler acısı olduğunu görebiliriz. 06-07 sezonunda ki çubuklu giydiğimiz maçları bu listeye almadım. Çünkü o sezon Parçalı formamız da vardı ve çubuklu home değildi. Geri kalan bilgiler için tabloyu inceleyin.


Yukarıdaki tabloda ise İç saha-Dış saha ayırmaksızın sezon sezon ne kadar maç yapmışız ve bu maçların kaçında hangi forma giyilmiş görebilirsiniz. Tabloda dikkat çeken 93 ile 97 arası sarı formanın hakimiyeti. 2000 yılından sonra ise kırmızı artık sarının yerine geçmiş. Aynı sezonlarda füme ve Beyaz da Avrupa'da ağırlığını koymuş. Parçalı bu 20 sene de hep var olmaya çalışmış, ancak hiçbir zaman yeteri kadar giyilmemiş. Avrupa bir anlamda alternatif formalarımızın mekanı olmuş (Türkiye'de çok farklı sanki). Geri kalanlar için tabloyu inceleyin.


Eğer tepedeki 2 tablo sizi kesmediyse, son 20 senede yapılmış olan bütün maçları, skorları ve o maçlarda hangi formaları giydiğimizi yukarıdaki linkten görebilirsiniz. Son 2 Belgrad maçı da dahil tam 168 maç var tabloda. Kafalar karışmasın diye de bu 3 tabloyu biraz renklendirdim. Geri kalan bütün araştırma, analiz ve bilgiler Emre Gültekin'in bize kıyağıdır. Müthiş başlıklarının devamı da gelecektir.

1 yorum :

CASIOMURAT1905 dedi ki...

paylaşım için teşekkürler..#

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır