Bu Blogda Ara

27 Ekim 2010 Çarşamba

CEKET


Galatasaray 1910-1920'li yıllarda (hatta 30'lu) maçlardan önce sahaya bu ceketlerle çıkardı. Şimdilerde ısınma takımları, veya seremonide giydikleri sweatshirtlerin atası bir nevi. Bir nevi değil aslında, atası.

Renk yine muamma. Ancak dönemi de düşünürsek siyah olduğunu zannediyorum. Koyu kırmızı olma ihtimali ise kafamda kurduğum bir hayal. Cepleri ve kesim yerlerinin dikişleri belirgin yapılmış. Şık bir düşünce. Hani zamanında belki pek çok takım kullanıyordu, ancak zamanının ötesinde duran bir uygulama.

Yıllar sonra bir yerlerden bulup çıkarttığım 2 tane Galatasaray tarihi kitabım var evde. Aslında kitaptan ziyade ansiklopedi 2'si de. İçlerinde henüz bu blogda bulunmayan pek çok resim var tarihi değeri yüksek. Kitapları okuyacağım ve zaman zaman güzel fotoları scan edip paylaşacağım. Bu ceketli resim ilkiydi. Günümüzün kaos takımından uzaklaşıp tarihe gitmekte fayda var.

3 yorum :

Sercan dedi ki...

Kirmiziydi galiba ceketler. Zaten bizde öyle yaptikya bir araKemal amca icin.
Ancak Ceketler sanki 1920-1935ere kadar gibi. YAni Nihat Bekdikli zamanda

Selocan dedi ki...

Abi kırmızı olduklarından şöyle emin değilim; Bu fotodaki dönem dediğin gibi 20 ile 30 arası bir şey. Bu formanın altında siyah çoraplar giymişiz. Ceketin arasından gözüken formanın kırmızı tonu ile ceket farklı geldi bana. Daha doğrusu ceketin tonu siyah çoraplara daha yakın. O sebeple siyah sanki ceketler. Ama kesin olarak emin değilim.

Kemal Amca'ya yaptığımız kırmızıydı ama o rengi kendisi istemedi mi ? Gerçekten ceketlerin rengi o olduğu için mi istedi ?

Sercan dedi ki...

Evet, eskiden ceketler kirmiziydi diye Kemal amca istemisti :)
Ama pek emin degilim. Meliuh abiye sormak lazim

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır