Bu Blogda Ara

27 Ekim 2010 Çarşamba

EN İNCE


Galatasaray tarihinin en ince çubuklu forması. Bu formanın net bir fotoğrafına bugüne kadar rastlayamamıştık. Tek ve kalitesiz bir resim ile anlatmaya çalışıyorduk. 1952-53 sezonunda giyilmiş olan bu formanın net bir fotoğrafına nihayet ulaşabildik. Pek fazla bilinmeyen bu forma, Çok ince sarı-kırmızı çizgilere ve kalın kırmızı bisiklet yakaya sahip. Siyah şort ve siyah çorap ile kullanılıyordu. O dönemlerde siyah şort ve çorap büyük farklılık tabi. Böyle bir forma neden giydik bilinmez. Kataloglardan seçilmiş ve yurt dışından getirtilmiş olması muhtemel. Çubuklu formaları sevmem, Galatasaray'a yakıştırmam. Ancak bu forma tam olarak çubuklu gibi de gözükmüyor. Zamanının ötesinde farklı bir deneme olmuş. Tek bir maç giyildiğini tahmin ediyorum. O maçta da takım fotosu çekilmesi bizim şansımız olmuş

Elimde kitap olduğu olduğu için isimleri sayabiliyorum. Yoksa öyle bir tarih bilgim yok.

Ayaktakiler-Soldan: Necmi, Suat, Kadri, Turgay, Rober, Reha, Şükrü
Öndekiler: Coşkun, Necdet, Ali Beratlıgil, Muzaffer.

4 yorum :

ahmetcan_48 dedi ki...

Başkanım o kitapların YKY'nin Galatasaray Tarihi ile Ahmet Çakır'ın 95 soruda Galataaray Tarihi kitapları mı?

Selocan dedi ki...

Aynen :)

ahmetcan_48 dedi ki...

Bende de o iki kitap mevcut. Hakikatten ikisi de ansiklopedi değerinde harika kitaplar. Bende bir de Oygur Yamak'ın Galatasaray Tarihi adlı kitabı var. O kitapta resim yok ama o da tarihsel süreci ve istatistikleri en ince ayrıntısına kadar açıklamış. Şayet rast gelirsen o kitabı kaçırma derim başkanım.

Selocan dedi ki...

Ahmetcan işin ilginç yanı onca zamandır bu kitaplar bendeymiş. Ben bunun farkında değilmişim. Geçen gün çıktı ortaya, çok da iyi oldu. Söylediğin kitaba da bakarım.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır