Bu Blogda Ara

15 Ekim 2010 Cuma

KOYU ŞORTLU AWAY GEREKLİLİĞİ


İstanbul sel oldu aktı gitti, blogda ise fena bir kuraklık hakim. Lappap Hoca'nın yazacağı bir konuyu dolabından aşırdım. Mühim bir konu, kimin yazdığından çok uygulanmasının önemi üzerinden dursak yeridir.

Yazacağım konu başlıktan da anladığınız üzere; dış saha formamızın şortunun -en azından birincil şortunun- koyu renk olması gerektiği. Bunu söylememizin nedeni, klasik parçalı iç saha formamızın şortunun beyaz olması. Zaten üstün nispeten koyu, şortların açık, çorapların koyu (öyle olması gerekiyor en azından) olduğu bir kombinasyon varken, dış saha formasının da açık şort kullanmasının pek gerekli olmadığını savunuyoruz. Tabi bunu söylerken parçalı formamızın da kırmızı çoraplı olduğunu -olması gerektiğini- belirtelim. Bu sebeple dış saha formamızın, iç sahanın kine tam zıt bir kombinasyona sahip olması, yani açık-koyu-açık bir kombinasyon içermesi yerinde olacaktır. Koyu şortun açık renk bir alternatifi olacak tabi ki. Ancak rakip uyuyorsa, ilk tercih koyudan yana olacak şekilde bir düzenleme yapılmalıdır.

( Bu arada; Bir aşağıda yazdığım başlıktaki özel bir forma. 1 sezon veya birkaç sezonda bir yapılması gereken bir forma. Ne bir öyle, bir böyle demeyin diye belirteyim.)




Yine mi Manchester United diyeceksiniz, ancak halihazırda bu taktiği bu sene uygulamış birkaç takımdan biri kendileri. Vardır tabi çok da, Manchester United akla gelen ilk örnek. İç sahaları koyu-açık-koyu iken, dış sahaları açık-koyu-açık... Valencia da aynı zıt yöntemi ters olarak kullandı. Onların açık-koyu-açık iç saha formaları varken, dış sahaları koyu-açık-koyu. 2 güzel takım, 2 güzel örnek.


Peki neler olabilir. Dış saha formamızın Beyaz olacağını düşünürsek; Aslında kırmızı şort da kullanılabilir. Zaten kulübün kırmızı formada alternatif olarak kullandığı kırmızı şortu bu fikre kakalaması yakındır. Ancak kırmızı şort şimdilik bir kenarda dursun. 3rd renklerimize bakalım. Mesela turuncu olabilir, mesela mor olabilir, mesela füme olabilir (bu favorim). Bu tip denemeler yapıldığı takdirde tabi ki dış saha formamızın üst kısmının detay renklerinin şortlara uyumlu olması önemli olacaktır. Ancak genelde beyaz away formalarımızda detay olarak sarı-kırmızıyı kullanıyoruz. Bu sebeple kırmızı şort veya bir değişiklik olarak sarı şort da kullanılabilir. Şuanki renklerimiz esas renklerimiz kabul edildiğinden bu yana sarı şort giymedik. Sarı tonumuz bu kombinasyona uyacak kadar koyu. Kısacası eğer beyaz formada sarı ve kırmızı detaylar kullanılırsa mecbur kırmızı veya sarı şort kullanırız. Sarı - beyaz formanın FB'nin ilk formasına benzemesi sebebiyle elde kaldı kırmızı şort. Gerçi ben tasarlasam formaları kırmızı ve sarı şortu bir kenara bırakıp yukarıdaki uygun 3rd renklerimizden biriyle şort tasarlardım. Böylelikle iç saha formasına zıt dış saha formamız olurdu, hem de 3rd detay renklerle ilk away formamız olurdu.


Sonuç olarak Galatasaray'ın iç saha formasının açık bir şortu yok mu ? Var. Ne diye aynı renkten bir de dış saha şortu yapalım. O sezon kullanmadığımız bir 3rd renkten veya kırmızı-sarı renklerden koyu bir şort tasarlanırsa hem 2 kombinasyonu zıt tutup modern bir formalar dizisi yaratırız. Hem daha önce yapılmamış güzel bir işe kalkışırız. Bunun için tabi öncelikle iç saha formamızın kombinasyonunun adam gibi kırmızı çorapla kullanılması gerekir. Eğer beyaz çorapta ısrar edilirse -zıtlık olayını koruyarak- dış saha formamızın çoraplarını da koyu yapabiliriz. (Yani koyu-açık-açık'a karşı, açık-koyu-koyu) Ancak bunun yerine doğru iç saha kombinasyonunu adam gibi oturtmamız çok daha önemli.

Doğru kombinasyon ve parçalı demişken. Şuraya buyrun, bir okuyun.

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır