Bu Blogda Ara

22 Kasım 2010 Pazartesi

ŞAMPİYON ÇUBUKLULAR

99-2000 sezonundan bahsetmiyoruz. Henüz ulusal ligin kurulmadığı 1920'li yıllardan 2 şampiyon takımın 2 güzel toplu fotoğrafını paylaşacağım. İki takımın ortak özelliği henüz ilk kez giymeye başladığımız çubuklu formalar ile pozların verilmiş olması. 1920'lere gelene kadar üzerimizden parçalıyı hiç çıkartmamıştık. 20'lere gelindiğinde görüldüğü gibi durumlar değişmiş.


İlk fotoğraf 1921-1922 sezonu İstanbul Ligi Şampiyonluğunu ilan ettiğimiz ve kupayı kaldırdığımız bir maçın sonunda çekilmiş. Yakaları iplerle birbirine tutuşturulmuş dönemin meşhur forma türlerinden birini kullanmaya başlamışız. Beyaz şort ve tahminlerime göre siyah çorap ile giyiliyormuş. 20'ler boyunca bu formayı değişmeden giymişiz.


İkinci fotoğraf 1925-1926 sezonundan. Yine İstanbul Ligi'nde şampiyonluğumuzu ilan etmişiz. Bu sefer kupa yok fotoğrafta, onun yerine rakip takım ile birlikle toplu halde fotoğraf çekilmişiz. Üzerimizde yine ilk fotodaki formanın aynısı. Bu 2 güzel fotoğrafı arşivlere katalım. Her 2 sezonda forma giyen futbolcuları da alt tarafa yazayım.

1921-1922 Kadrosu: Kaleci; Nüzhet Abbas Öniş - Defans; Mehmet Nazif Gerçin, Ahmet Cevat Baydar, Siret Şevket Ekmekçioğlu, Kamil Ethem, Namık Canko - OrtaSaha; Nihat Bekdik, Müçteba Remzi, Edip Ossa, Burhan Atak, Bellaşa - Forvet; Selahattin Sadıkoğlu, Fazıl Köprülü, Necip Şahin Erson, Suat Subay, Sadi Karsan, Sadi Kurt, Kemal Nejat Kavur, Muslihiddin Peykoğlu

1925-1926 Kadrosu: Kaleci; Ulvi Ziya Yenal, Rasim Atala - Defans; Mehmet Nazif Gerçin, Burhan Atak, Şakir Baruer, Kerim - Orta Saha; Kemal Rıfat Kalpakçıoğlu, Nihat Bekdik, Hayri Cemil Gönen - Forvet; Mehmet Leblebi, Kemal Faruki, Vedat Abut, Mithat Ertuğ, Muslihiddin Peykoğlu, Şadi Kavur

2 yorum :

blablabla dedi ki...

EVET CUBUKLU (ASY) ALI SAMIYEN ANI FORMASI NE ZAMAN CIKACAK BILGINIZ VARMI SAYGILAR

Selocan dedi ki...

Tam tarihini bilmiyorum, ancak 1 ay 10 gün içinde, ya da yeni stad ile birlikte tanıtılır. Ocak civarı diyeyim.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır