Bu Blogda Ara

1 Ekim 2011 Cumartesi

Dördüncü Forma Yerine Polo

Bayağıdır aklımda olan bir tavsiyeyi yazacağım. Bu tavsiyemin iki sebebi var:

1. Her sezon, hiçbir Avrupa liginde görülmeyen bir biçimde Türk kulüpleri kendi iç saha formalarının renginde üçüncü, dördüncü, beşinci formalar çıkarıyorlar. Galatasaray da tabii ki her sezon çıkardığı dördüncü formalarıyla bu kervanda yerini alıyor. Gereksiz olan bu uygulamanın en büyük sebebi, forma kültürü gelişmemiş Türk taraftarının bu formalara rağbet edip forma satış sayılarını arttırmaları. Birçok taraftar "Zaten parçalı formam var, bu sene de neden parçalı forma alayım ki? Gider çubuklu forma alırım, kırmızı forma alırım." diye düşünüyor. Kulüpler de taraftarın bu isteğini ve önemli bir gelir kaynağını gözardı edemiyorlar.



2. Türk halkının alım gücü Avrupa'ya göre geride. Ancak büyük kulüplerimiz adidas ve Nike gibi uluslararası büyük şirketlerle çalıştıkları için forma fiyatları bayağı pahalı. Galatasaray da bu duruma dikkat ederek bu seneki siyah formasını ucuz ve eski bir kalıptan yaptırdı ve ortaya daha uygun fiyatlı bir forma çıktı. Ama formanın kalitesizliği fiyatının üzerine gölge düşürdü ve niteliğin nicelikten daha önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı.


E ne yapabiliriz o zaman? Şöyle bir örnek var:





Üstteki Manchester United'ın 2011 2012 deplasman forması. Altındaki de onun polo hali. United'ın formaları 45-50 £ arası değişiyor. Pololarıysa 30-35 £ arası. 40 lira fark ediyor yani. Sen 60 liraya dünyanın en dandik formasını yapacağına, veya satsın diye her sezon parçalının dışında sarı kırmızı forma çıkaracağına bu tarzda poloları kullanabilirsin. Hem o dördüncü formalardan hem de siyah formadan on kat daha fazla satar bana göre. Ayrıca parçalı dışında sarı kırmızı forman olmaz, parçalı forma geleneğin iyice oturur. Yapabilinecek başka bir şey daha: Bu poloları tarihten forma tasarımlarıyla bütünleştirirsin, maziyi de anmış olursun. Alttaki formaların bu tarz t-shirtleri çıkartılsa taraftar storelara akın etmez mi?





(Bu benim blogdaki ilk yazım. Başta beni bu kadroya davet eden Selocan'a ve tüm ekibe teşekkürler...)

5 yorum :

Ozan dedi ki...

Güzel fikir valla umarım uygulanır polo tişörtleri çok severim zaten formadan kopyalanarak üretilmesi harika olur

Burak Eken dedi ki...

Bence polo yerine taraftar forması daha başarılı olur. Forma tanıtımı sırasında futbolculara giydirilerek tanıtılır ve maçlarda kullanılmaz. Sadece satış amaçlı, daha ucuz, farklı formalar...

Unknown dedi ki...

Türkiyede Manu Barcelona Ve İnter Pololarını Almıştım.Güzel Kalıtelı Duruyorlardı

N. Burak dedi ki...

@ Sportman

O da çok güzel bir fikir, Valencia yaptı bu sezon onu. İkisi beraber uygulanırsa tadından yenmez.

E dedi ki...

bu sene nike galatasaray icin 3 duz polo calisti. sari, siyah, kirmizi. sadece arma ve nike isareti. reklam yok. gayet sade ve guzel. gerci sari ve kirmizi olanin renkleri kulubumuzun kullandigi tonlar degil bildigimiz sari kirmizi. ancak daha kabul edilemez olani fiyati. tam 84tl. siradan bir polo tshirt e 84tl fiyat cekiyorlarsa, forma dizayni ile cikartacaklari pololar muhtemelen forma ile ayni fiyat olur!?

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır