Bu Blogda Ara

22 Mayıs 2012 Salı

2011 2012 Hakem Formaları


2010 2011 sezonunda olduğu gibi 2011 2012 sezonunda da TFF'nin hakem formalarını İtalyan Lotto firması hazırladı. Hakemlerimizin siyah, mavi, yeşil ve sarı olmak üzere toplam dört adet forma opsiyonu vardı. Sezon boyunca maçlarımızda giyilen hakem formalarına bakınca siyah formanın 24 defayla en çok tercih edilen forma olduğunu görüyoruz. Siyah klasik hakem forması rengi olduğu için altın sarısı detaylı bu formanın hakemlerin ilk tercihi olması güzel ve doğru.



Siyahın ardından 13 defayla mavi forma geliyor. Açık mavinin tonları son zamanlarda hakem formalarında sıkça kullanılıyor. Bu formanın tam tonu da bana camgöbeği gibi geldi.


Açık mavi formayı 5 kereyle tonu fıstık yeşiline yakın cırtlak yeşil forma izliyor. 2000'lerin başında Adidas'ın koyu yeşil hakem formaları oluyordu ancak böyle bir yeşil ligimizde ilk kez kullanıldı diye düşünüyorum. Hakemler için biraz marjinal bir forma, Konyaspor'un senelerdir kullandığı dış saha formasına benzettim ben. Sarı formayıysa hakemler hiçbir maçımızda tercih etmediler. Zaten takım formaları sebebiyle bir tek kupadaki Sivasspor maçında giyilebilirdi, orada da hakemin tercihi mavi forma yönünde olunca sarı forma aşağıdaki istatistiklere giremedi.


Formaların giyilme sayıları:

Lig 1. Yarı:

Lig 2. Yarı:

Süper Final:

Türkiye Kupası:

1 yorum :

Kadircan dedi ki...

en güzel hakem formaları italyan hakemlerin.TFF de 2 sezon önce giydirmişti türkiyede.tabiki diadora.Çok karizma duruyor hakemlerin üstünde ya.örnek rosettiXD

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır