Bu Blogda Ara

6 Mayıs 2012 Pazar

ENGELSİZ ASLANLAR


Galatasaray Spor Kulübü'nün ulusal ve uluslararası seviyedeki en başarılı ekibi olan Engelsiz Aslan'ları bu blogda pek çok kez yazdık. Bunların hiçbiri ne yazık ki güzel konular değildi. Kendileri ile kıyas kabul edilemeyecek rakiplerinin formaları reklamlardan geçilmezken Dünya Kupası kaldırdıkları zaman bile formalarında tek bir sponsor olmadığını, bazı maçlara markasız formalar, hatta Galatasaray armasız formalar ile çıkmak zorunda kaldıklarını yazmıştık.




Bu sene ligi yine kolayca geçen takımımız soluğu gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi'nde aldı. Yine alışık olduğumuz üzere finale yükseldi. Fakat alışık olmadığımız üzere bu sene kupayı kaldıramadı. Yine de bu kulüp tarihimizin en başarılı takımı oldukları gerçeğini asla değiştirmeyecek. Seneye en azından final oynayacakları, kazanacakları ve Dünya Kupası'na gidecekleri konusunda şüphemiz yok.




Ligi az çok takip etmeye çalıştım. Resmi site çoğu maçın fotoğraflarını sayfasına koymadı. Bu sebeple kesin konuşmasam da lig oynanırken takımımızın yine bir sponsoru yoktu. Avrupa maçlarında ise durum farklı. İki firma (göğüs ve sırta) sponsor olmuş ve dünyanın en iyisine desteklerini göstermişler. (tabi yine oradaki rakipleri göğsünde 4-5 farklı sponsor taşıyordu) Arkasında koskoca bir kulüp olsa da sponsor desteği bu takım için çok önemli, önümüzdeki senelerde ligde de ve Avrupa'da daha da çok sponsor ile formalarımızın dolmasını umuyorum.


Ligde takım siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı forma ile mücadele etmişti. Sportive firmasının ürettiği bu formalar sade ve yan kısımlarında sarı-kırmızı detaylar içeriyordu (sarı ile kırmızı bizim renklerimiz değil-Kayserispor renklerinde). Avrupa maçlarında ise durumu biraz karıştırmışlar ve profesyonel takımlarda pek görmediğimiz bir durum ortaya çıkmış. Kırmızı ve beyaz olmak üzere iki farklı forma ile sahaya çıktılar. Beyaz forma ligde de giydikleri Sportive firmasının formasıydı. Kırmızı forma ise diğer basketbol branşlarımızın kullandığı Errea marka forma. Bu da kulübün bu branşı için herhangi bir sportif ekipman tedarikçisi ile anlaşma yapmadığının bir göstergesi. Ayrıca maç öncesi eşofmanları da basketbol branşının kullandığı Errea ürünler.

İyi şeyler olmaya başlamış. Çok daha iyi ve profesyonel adımların atılması da temennimdir.

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır