Bu Blogda Ara

1 Haziran 2012 Cuma

2011 2012 Kaleci Formaları İstatistiğimiz


Forma istatistiklerinden sonra, kaleci formalarımızın da istatistiklerini verelim. Öncelikle kaleci formaları açısından oldukça güzel bir sezon geçti, son zamanlarda göremediğimiz kadar istikrarlı bir şekilde hem de. Nike hep standart kaleci formaları yapıp takımlara veriyordu. (Bu politikadan yeni sezonda vazgeçmiş gibi görünüyorlar, takımlara özel kaleci formaları görmeye başladık.) Her sezon birkaç istisna haricinde (Buffon gibi) Nike takımlarının kalecileri aynı formaları giyiyorlardı. Biz de 2011 2012 sezonunda Barcelona, Manchester United, Arsenal, Atletico Madrid, Celtic, Porto, Juventus gibi takımlarla aynı tasarım ve kalitede kaleci formaları kullandık. Kulüp Nike’ın sarı desenli olan üç kaleci formasını; yeşil, siyah ve griyi seçti. Yeşili ve siyahı sezon öncesi forma lansmanında görmüştük, griyle de TFF sitesindeki forma bölümünde karşılaştık. En başta, tarihimizde oldukça geniş yer tutan yeşil kaleci formasının hatırlanması güzeldi. Onun yanında birinci kaleci forması olarak belirlenen yeşilin, oynanan 42 resmi maçın 37’sinde giyilmesi mükemmel bir istatistik. Bunu sağlayanları tebrik ve takdir ediyoruz.


Muslera, ligde oynadığı 39 maçın 34’ünde yeşil kaleci formasını giyerek yeşil rengiyle özdeşleşti adeta. Bu özdeşleşmenin arkasında gösterdiği başarılı performansının da etkisi var tabii. Aykut tek lig maçında, Ufuk da oynadığı iki kupa müsabakası ve sonradan girdiği bir lig maçında yeşil kaleci formasını giydiler sadece. Kalan beş lig maçındaysa Muslera gri formayı, üç farklı kombinasyonla sırtına geçirdi. Yeşil formanın giyilemeyeceği tek maç olan Bursaspor maçı gelince gri forma, siyah şort ve çorapla tercih edildi. Sonraki maçta da bu kombinasyon kullanılırken; takip eden iki maçta gri forma, yeşil şort ve çorapla kombine edildi. Daha sonrasında yeşile geri dönüldü. İkinci yarıdaysa bir tek Bursa deplasmanında gri kaleci forması, siyah şort ve gri çorapla giyildi. Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen lansmanda ve TFF sitesinde ikinci kaleci forması tercihi olarak gösterilen siyah formaysa hiç giyilmedi. Zaten siyah formanın olduğu bir sezonda aynı renk kaleci forması biraz garip duruyordu. Önümüzdeki sezon için Nike’ın Barcelona, Manchester United ve Arsenal’a yaptığı gibi bize de özel bir kaleci forması yapmasını umuyor ve bekliyoruz. Zira bu sezon Nurettin Kantarelli’ye gelen taraftar talebi doğrultusunda gsstore.org üzerinden satışa çıkartılan yeşil formanın gördüğü ilgi ortada. Muslera’nın performansı böyle yükselirken özel bir formanın ne kadar satılabileceğini siz tahmin edin. Aşağıda maç maç oynayan kalecileri ve giydikleri formaların tablolarını bulabilirsiniz.

Lig 1. Yarı:
 Lig 2. Yarı
 Süper Final
 Türkiye Kupası

2 yorum :

burranazzo dedi ki...

yesil panter :)

istatistiklerinize hastayim. ellerinize yureginize saglik.

felix mourinho dedi ki...

yeşil formanın muslera'nın kendini bulduğu, mersin maçında kurtardığı penaltı yüzünden bir uğur olarak giyildiğine inanıyorum. çünkü muslera, o penaltıdan sonra hep yeşil giydi. ne zaman muslera renk değiştirdi, ki bu bursa maçı yüzündendir, galatasaray maç kaybetti. sadece fenerbahçe maçı istatistikini bozdu ama muslera için değişmedi yeşil. yine yeşil giyerse şaşırmayalım seneye.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır