Bu Blogda Ara

19 Eylül 2012 Çarşamba

OLD TRAFFORD SARISI


Bazı formalar, bazı maçlardan sonra efsane olmuştur. Beyaz forma çok uzun seneler giyildikten sonra Neuchatel maçı ardından "efsane" mertebesine yükselmişti. Üzerine, UEFA Kupası "çileği" de cabası. Sarı forma da 70'lerde ve 80'lerin sonlarında kullanılmasına karşın Manchester United ile oynanan 3-3'lük maçtan sonra bu seviyeye yükseldi. Daha sonra da Barcelona zaferi sarı formayı hep hatırlamamızı sağladı.

1996-1997 sezonu sarı formanın resmi maçlar bazındaki son sezonuydu, ta ki Nike'a geçtiğimiz ilk seneye kadar. Geçen sezon, 15 sene sonra takım ilk defa düz sarı formalar giyip resmi karşılaşmalara çıkmıştı. Bu sene ise 1994-1995 sezonundan beri ilk defa Manchester United ile oynuyoruz. Geçen seneye kadar hem Manchester United'a, hem sarı formaya, hem de Şampiyonlar Ligi maçlarına hasret kalmıştık. Çakışsalardı güzel olurdu, anlamlı olurdu. Takıma da iyi bir yansıması olurdu. 1 sene ile neredeyse 20 seneyi bulacak olan bir efsanenin doğuşunun "temsilini" kaçırdık. Şanssızlık.

Biz blog olarak takımın ana renklerinin veya birinin hakimiyetinde olan dış saha/3rd formalara karşıyız. Ancak tarihsel olaylar, maçlar, futbolcular bazen bazı formaları efsane yapar ve mutlaka gelecek senelerde de (yıl dönümlerinde vs...) hatırlanmalıdırlar. Sarı formayı biz hem Old Trafford'daki Manchester United geri dönüşü ile, hem de Ali Sami Yen'deki Barcelona zaferi ile hatırlayacağız. Bu tip efsane formaları kulüp de belirli senelerde hatırlamalı diye düşünüyoruz.

Geçen sene karşılaşsaydık, ya da bu sene çıksaydı sarı forma çok anlamlı olacaktı. Tüh.

9 yorum :

Yıldırım dedi ki...

KESİNLİKLE KATILIYORUM.. hatta barcelonanın yaptığı gibi bi sene öncenin 3. forması ile çıkabilirdik.. sarıları sadece bu maç için tercih etseydik keşke.. sapsarı formayla sahaya çıkan çok az takım var avrupada.. bi detayda bu maç için geçerli.. fakat bu açıdan bir tesellim var benim, beyaz forma kırmızı şort ve çorap ile çıkıcaz büyük ihtimalle bu akşam.. yani 92 yılındaki Katowice maçından bu yana ilk kez.. bu da değişik olacak..

Selocan dedi ki...

Yok abi beyaz altına siyah şort ve siyah çorapla çıkacağız. Kulüp açıkladı.

Sarı forma 90'lardaki rengi ile dış saha forması olarak kullanılabilir. Hem kendi renklerimizden biri ile oluşturulan bir dış saha forması olmaz böylelikle, hem de açık rengi rahatça dış saha olarak kullanmamızı sağlar. Tabi tarihten gelmesi cabası.

aliiii dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
aliiii dedi ki...

Birden fazla forma kombinasyonları yapılabiliyorken siz daha tek düze forma tercihlerinde kalın. yıl olmuş 2012 birbirne yakın formalar olmadığı sürece takım istediği kombinasyonla çıkabilir maça 1970lerde değiliz artık. bak bugün ki maça mis gibi beyaz forma altı siyah şort, sanırısn manchester united çıkmış maça. siz sadece forma koleksiyonlarını göstermeye ve sezon başı yeni formalarımızı yayınlamaya devam edin yeter. takımın forma kombinasyon tercihini eleştirmek size kalmadı !

Selocan dedi ki...

@aliiii

Biz mi takılmışız ? Dayı herhalde yeni karşılaştın sen bizimle. Biz her zaman farklı kombinasyonların olması gerektiğini ve çoğaltılması gerektiğini savunuruz. Bu yazıdaki konu başka zaten.

aliiii dedi ki...

@selocon

http://galatasarayformalari.blogspot.com/2012/09/super-ligde-giymemiz-gereken-formalar.html


bu neee?

Selocan dedi ki...

Yahu dayı gerçekten 2 gün önce gelip gördüysen bizi işimiz var. 4 senedir yazdığımız şeyleri özetleyemem şimdi. Boş vakitlerde blogu okumanı tavsiye ederim.

O liste TFF katalogunda var olan formalar ve kombinasyonlara göre yapıldı. TFF kataloguna göre siyah şortlu beyaz formamız yok. Giyemeyiz bu sebeple. Olsaydı, onu da koyardık.

AntaRes dedi ki...

@aliii,
yani kusura bakma da;
"hade lennn"...

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@aliii, begenmiyorsan gelme bu kadar net. Yillardir takip ediyorum bu blogu bir cok sey ogrendim forma kulturu hakkinda. Sen kendine yeni sezon formalarini duyuracak yer ariyorsan millyet.com.tr galerileri sana yeter. Bu blog dedikodu blogu degil, taraftara futbolun besigindeki gibi forma kulturunu asilamayi, tarihte giydigimiz, bir kismi herkesin bildigi bir kismi ise kiyida kosede kalmis formalari gun isigina cikartmayi kendine misyon edinmis bir blog.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır