Bu Blogda Ara

20 Mart 2013 Çarşamba

GALATASARAY DAIKIN'E YENİ FORMA


CEV Şampiyonlar Ligi 4'lü finali ev sahibi Galatasaray Daikin, kupanın sahibi Vakıfbank ile oynadığı turnuvanın ilk maçına ligde kullanmadığı bir beyaz forma ile çıktı. Forma tedarikçimiz Champion'ın hazırladığı bu beyaz formayı bundan sonra kullanacak mıyız, yoksa sadece CEV için mi giyildi, ilerleyen zamanlarda görürüz.

Sezon içinde kullanılan beyaz forma

Yan branşların sponsoru Champion ile sezon başlamadan kısa süre önce yaptığımız anlaşma ve yaşanan bazı problemlerden ötürü forma tedariğinde sorunlar yaşadık. Zaten bunları blogda yazdık, tekrar etmeye gerek yok. Voleybol takımlarımıza bakınca sezon başında kullanılan kırmızı tonlarının değiştiğini görüyoruz. Zaten Champion ile yaşanan problemin sebeplerinden biri de bu ton uyuşmazlığı idi. Sadece voleybolda değil, basketbolda da renk tonları zamanla değişti, düzeltildi. Galatasaray MP'ın 3 forması da düzeltildi, Kadın Basketbol Takımımız'ın ise parçalı forması elden geçti. Görebildiğimiz kadarı ile düz kırmızı forması hala ilk renklerde. Voleybol takımlarımızda ise parçalı formalarımız geçici olmayan tek formalarımız. Fakat Erkek Voleybol'da kırmızı formalarımız da düzgün renklere sahip. Galatasaray Daikin'de ise kırmızı formaların tonu sezon başı bozuktu, ancak son maçlarda takip edebildiğim kadarı ile kırmızı formaların da renkleri düzeltilmiş. Gelmek istediğim nokta şu; belki bu beyaz forma Galatasaray için hazırlanan esas sezon formasıdır ve geçici beyaz formanın yerini alacaktır. Diğer branşlarda böyle oldu çünkü. Esas sezon forması ortaya -bir zaman- çıktı ve o kullanıldı. Sezon başına yetiştiremediler, zaten zordu yetişmesi, ancak sezonun sonuna gelinse de formaları göstermeye niyetliler gibi. Tabi CEV'e özel değilse ve giymeye devam edecek bu formayı... Yani sezon sonu yaklaştıkça gelecek sezon için hazır olunacağını anlayabiliyoruz. Aksilikler yaşanmayacak gibi gözüküyor.

Sezon içinde kullanılan beyaz forma

CEV CL'de kullanılan beyaz forma

Formaya gelecek olursak; Farkları zaten fotoğraflarda belli oluyor. Kol çemberlerinden omuzlara kadar uzanan kırmızı renk, farklılığın büyük bölümünü oluşturuyor. Bu sene Champion formalarında görmeye alıştığımız ince dikiş şeritler diğer formanın aksine, göğüsten aşağı doğru uzanıp kol altına iniyor. Artık hangi forma daha çok hoşunuza gitmiştir bilemiyorum. İkisi de fena değil bana kalırsa. Son olarak ben Champion'ın kalitesine ve yapacağı tasarımlara güveniyorum. Seneye daha derli toplu olur her şey. Umarım kulüp de satışlara başlar.

3 yorum :

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Sanırım teknoloji ilerledikçe kumaş kalitesi, özellikleri, tasarım detayları vs. de artarken özen ve özgünlük gibi nedenlerle de süreçler uzuyor.

Eskiden sezon ortasında bile sponsor değiştiğine şahit olurduk ya da sezon sonu değişse bile en fazla hazırlık maçlarına geçici formalarla çıkardık, resmi maçlara hazır olurdu yeni formalar.

Diğer bir ihtimal de eskiden klüpler kamuoyu ile bu denli iletişim (bu bile az gerçi) halinde değildi. Sponsor önceden değişir, bizim haberimiz ancak hazırlık kampı başlayınca olurdu.

rtsbora dedi ki...

Yeni formalardaki diğer bir önemli değişiklik de yanlara DAIKIN reklamının yazılmış olması. Ben eski, az reklamlı tasarımı da beğeniyordum ama böyle de fena durmamış. En azından DAIKIN logosu beyaz çerçeve içine alınmamış. Sonuçta Vakıfbank bile formanın yan kısmına ismini yazıyorsa bu işin raconu böyle demektir. Karşı çıkmanın pek manası yok sanırım.

Ben yeni beyaz formayı sevdim. Daha özenli bir tasarım olmuş. Belki de bu forma gelecek yılın formalarından biriydi. F4 bahaneysiyle önceden görücüye çıktı?.. Her neyse, umarım seneye Champion'dan böyle kaliteli ve özenli tasarımlar görürüz.

Bu arada kupa töreninde Yuko Sano "en iyi servis karşılayan oyuncu" ödülünü almaya kırmızı forması ile geldi. Yeni kırmızı formada numara fontu değişmişti. Resmi burada:

http://img202.imageshack.us/img202/5700/sanoj.jpg

KINGELVIS dedi ki...

Voleybol formaları için bir şey diyemeyeceğim ama(gerci errea nın voleybolda daha güzel tasarımları vardı)
Basketbol ekipmanlarında ise sezonun yarısını geçmemize rağmen hala champion istenilen düzeyde değil bana kalırsa tasarımlar fazlasıyla vasat ayrıntılarda ise kötüler en son oyandığımız Ksk maçında kendi logoları sonradan eklenmiş gibi resmen
http://b1304.hizliresim.com/18/4/lrv0p.jpg
Anlaşma geç oldu tamam mazeretleri var ama sonuçta baya zaman geçti daha özenli ürünler bekliyorumdum gelecek sezon için kafalarda soru işareti bırakıyorlar

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır