Bu Blogda Ara

24 Haziran 2013 Pazartesi

YENİ SEZON FÜME FORMA


Füme dış saha formamız da sızdı. Parçalıdan sonra 2013-2014 sezonu formalarımızın 2.'si... Bir de kırmızı veya tonlarında bir 3. formamız çıkacak, onun da sızması yakındır. Yeni sezon formaları koşuşturması da erken biter böylelikle, iyi olur.

Füme formamız Nike'ın sadece elit kategorideki takımlara uyguladığı hazır tasarımlardan birine sahip. Geçen sene de bu taktiği uygulamışlardı hatırlarsanız. Atletico, Werder, Porto vs... gibi elit takımlar aynı dış saha formasını giymişlerdi. Bu sezon da biz Atletico'nun 2013-2014 sezonu dış saha forması ile aynı tasarıma sahip dış saha formasını giyiyoruz. Geçen sene bazı forma üstadları Galatasaray'ın beyaz formasının çalıntı tasarımda olduğunu söylemişlerdi, bu sezon da daha önce tanıtılan Atletico formasına bakıp, aynı lafları edenler çıkacaktır. Şimdiden yazalım; Bu takımların hepsinin tasarımcıları aynı. Aynı insanlar, aynı merkezde Nike için tasarımlar yaratıyorlar, aynı insan kendisinden tasarım çalamaz diye basit bir mantık yürütebiliriz bu durumda. Nike bu yaratılan yeni sezon özel tasarımları elit takımlara dağıtıyor. Genelde dış saha forması olarak uyguluyor bunları. Zaten parçalı formamızın bize özel tasarım olduğunu görüyoruz. Nike'ın çalışma stili bu.


Bizim duyumlara göre çizdiğimiz füme formadan farklı bu forma. Andırıyor tabi ama, parçalı gibi nokta atışı yapamamışız. Füme'den siyaha geçiş meselesini iyi analiz edemedik demek ki, zaten ortada bir geçiş yokmuş. Forma 2 ana renkten oluşuyor, Ajax stili diyebileceğimiz bir tasarıma sahip. Formanın arkasının da yine bu şekilde, tıpkı ön tarafı gibi, Ajax tarzı olacağını Atletico'nun formasından anlayabiliyoruz. Formadaki detay renkleri kırmızı. Reklamlar ve Nike logosu ise sarı renkte. Tahminimce fontlar da sarı olacaktır. Formanın kumaşı geçen sezonki formalar ile aynı gözüküyor fotoğraflarda. Satılan versiyonunun Nike logosu ve GS arması dikiş olacak. Parçalının etiketinde gördüğümüz Gayın-Sin bu formada da mevcut. Detay fotolar şurada...

Formayı ilk bakışta nasıl buldunuz bilemiyorum. Ben fena bulmadım açıkçası. Furkan'ın çizdiği tahmini tasarım daha şıktı tabi ama bu forma da hiç fena değil. Her zaman söyleriz, formaları bir de oyuncular giydikten sonra değerlendirelim diye, o şekilde çok daha şık duracaktır. Sade formalar her zaman güzeldir. Fazla tasarım detayına girmeden sade bir güzellik yakalamışlar sanki.

Bu formanın kombinasyonu nasıl olur, onun için de bahis açalım. Füme mi, siyah mı olur şortu? Çoraplar nasıl olur? Kombinasyon da önemli bence bu forma için.

20 yorum :

NDishe dedi ki...

Bu formanın kombinasyonu, siyah şort yandan ince kırmızı şerit, konçlar ise siyah arkadan kalın sarı şerit onun altında galatasaray yazısı ve çorabın ucunda ince kırmızı çizgi

Bence böyle olur :=)

Unknown dedi ki...

Ajax'a benzeten bir tek ben değilmişim demek ki :D

Güzel yazı olmuş eline sağlık,tasarım detayının sırtta da olması rahatlattı beni. Kombinasyon olarak siyah şort+siyah çorap çıkacağını düşünüyorum malum parçalıyla falan kombinliyoruz, ama en çok yakışanı füme şort+siyah çorap olur gibi, umarım geçen seneki beyaz formaya sarı şort aramamız gibi olmaz bu durum. Yaka detayı çok hoşuma gitti belirtmeden geçemeyeceğim, ama tekrarlamak istiyorum keşke koyu ve açık fümenin yerleri değişik olsaymış.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Ah şu yakayı parçalıda yapsalardı (yine parçalı şekilde) ne olurdu...

Unknown dedi ki...

Sizin duyumlara gore cizdiginiz formanin bundan kat kat guzel oldugu kanisindayim , hayal kirikligina ugradim , sizin formanin uzerine bunu gorunce begenmedim maalesef .

emreöztürk dedi ki...

Foto ya dikkatli bakınca şorttaki ince şeritin sarı olduğu görülüyor , çoraplar da büyük ihtimalle yaka ile bütünlük açısından kırmızı olur .

AnlArs Tasarımları dedi ki...

Furkan'ın çizdiği daha sağlam bir tasarımdı.

Benim fikrim şudur:

Eğer bir takım Elit katagoridense tüm formaları özel olur. Örn Manu,Barça bu takımların deplasman formalarının tasarımları birbirine benzerlik taşımıyor. Bu sebeple Parçalı hariç geriye kalan formalarda pekte elit değiliz gözümde Atletico örneği var bu kezde karşımızda geçen sene de S.donekts vardı. Nike'ın elit anlayışı bu ise bence üzücü. Diğer yandan füme forma ile birlikte bizim parçalı forma giymemiz artık daha da artacak düşüncesindeyim. Malum ülkemizdeki takımların çoğunun renklerinde siyah veya siyaha yakın rengin yanında kullandıkları 3.veya 2.formaların siyah olduğu görülebilir. Bu sebeple deplasman forması olarak düşünülen bu formayı korkarım ki iç saha da çokca giyebiliriz.

memrekeles dedi ki...

Admin ellerine sağlık adidas son dönem formalarından (Ali sami yen formamız hariç) kat kat güzel bence. Her sene de iyiye gidiyor. İlk sene senin de söylediğin gibi nike biraz acemilik yaşadı ama son parçalı gerek renk gerek tasarım açısından eşsiz.(Yakayı beğenmeyen arkadaşlar var ancak o kadar kusur kadı kızında da olur derler ya... :) ) Füme formanın da anlamı bizim için büyük tabi ve ayrıca burda senelerdir bize formalar hakkında erken bilgi veren sizlerin de emeğine sağlık... Teşekkürler.

Kaciya dedi ki...

Bu bizim üçüncü formamız olacak. Nike her kulübe sadece 2 tane özel forma tasarlıyor. 3'ncü formaları yine elit takımlara uyguladığı tasarımlardan seçiyor. Kırmızı formamızın ikinci forma olacağı bence bu şekilde garantilendi gibi. Bu seneki ikinci formamız da kırmızıydı. O da bizel özel bir tasarımdı.

NDishe dedi ki...

@Kaciya

Bu forma 3rd değil Deplasman(Away) forma

Geçen seneki kırmızı formada away değil 3rd idi bilgin olsun. Geçen seneki beyaz forma deplasman formamızdı.

traum dedi ki...

bir telekom firması nasıl oluyorda böyle çağdışı bir font kullanabiliyor anlamıyorum. hadi biz para veriyor diye formaya basıyoruz da, telekom ilgilileri hiç mi önemsemiyor kurumsal kimliğini? fonta bakar mısın? 30 yıl öncesindeki otobüs firmalarının, lahmacun/pide salonlarının kullandığı gibi...

memrekeles dedi ki...

Arkadaşlar bu formada Türk Bayrağı olacak mı?? Bilgisi olan var mı??

UriBoyka dedi ki...

sarı şort siyah konç veya kırmızı şort siyah konc guzel olabilir ama hamburg stili yapıp kırmızı sort sarı konc yaparsakta guzel olabilir

UriBoyka dedi ki...

kırmızı şort sarı çorap guzel olur

fatihkumpinar dedi ki...

kayseri park avm de bugun formayı gördüm nike mağazasında forma fotoğraftakinden daha güzel duruyor

antuan dedi ki...

Eski ş.ligi gri formasından sonra ilk koyu renk formamız sanırım.Umarım nice başarılara imza atarız bu formayla.Yalnız tahmini çizimlerdeki tasarımın kesinlikle daha şık olduğunu söyleyebilirim.Ton dalgalanmaları daha sık olsaymış keşke.Kırmızı forma umarım tahmini tasarımlardaki gibi olur. Fakat pembemsi vişne çürüğü yerine biraz daha turuncuya çalan kırmızı ve sarı yakalı olmasını bekliyorum.Emeğinize sağlık tekrardan.

Archeren dedi ki...

http://cdn.galatasaray.org/images/haberler/3/B_17322_B.jpg galatasaray.org da tanıtım resminde kollarda gri görünüyor. öyle olsa daha güzel olurdu bence

Unknown dedi ki...

yeni taraftar formasi cikti bugun bence o daha klass kirmizi cizgiler yok super! :)
http://www.galatasaray-store.de/products/tr/NIKE-2013-2014/GS-AWAY-STADIUM-JERSEY.html

calibra dedi ki...

Az önce Nişantaşı Store'dan satın aldım.
Hemen belirtmem lazım ki, sırtında Ülker logosu yok.

İlk dikkatimi çeken formanın oldukça elastik olduğu. İki sezondur alışkın olduğumuz Nike formalar gibi değil. Resmen Lycra'lı gibi...

Siyah/Gri geçiş yerlerinin dikiş olması kötü olmuş. Onun dışında kötü bir forma değil kanımca...

Yakada ve kollardaki kırmızı çizgilerin yanında sarı çizgi de olsun isterdim şahsen.

Bu arada bu forma için üretilmiş füme renk konç da gördüm, ucunda sarı kırmızı şerit var.

Kenarı sarı biyeli (çizgili) beyaz şort da vardı storeda. Ancak bu formanın şortunu göremedim ne yazık ki.

AntaRes dedi ki...

Üsküdar GS Store'dan alındı bugün (Bu arada ufak ama çok güzel bi store).
Forma çok güzel, resimlerden çok çok daha iyi olduğu kesin.
Kumaş harika, ve söylenildiği gibi tam bir "centilmen" gibi duruyor forma.
Antrasit konçlar da satıştaydı. Bence şort olarak çok kasmadan siyah/antrasit kullanacaktır takım.
ÜLKER sırt reklamının olmaması güzel ancak Türk Bayrağı patchini elden veriyorlar,
evde ütüleyip basıyorsunuz. Tahminimce daha büyük Store'larda bu hizmet anında veriliyordur.
Bu sene Şampiyonlar ligi patchleriyle birlikte, formalar harika duruyor.
E yapmışlar işte adamlar, her sene daha iyiye gittiği kesin.
Şimdi bizlere düşen saldırmak ve "avlanmak" :)
Tavsiye olunur.

nebil dedi ki...

Hazırlık maçında görüldüğü üzere formaya fontlar sığmıyor. Formayı geçtim sırta sığmıyor. Ne zamandır bizim takımın fontları bu kadar büyük? :/

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır