Bu Blogda Ara

11 Aralık 2013 Çarşamba

BEYAZ - KIRMIZI


Hakikaten film gibi maçtı, ileride çekilir yani... Özellikle maça giden taraftarlar için müthiş bir anıydı şu 2 gün. Maç ayrı değişikti. Her yönüyle çocuklarımıza anlatacağımız müthiş bir hikayesi olan 2 gün yaşadık. Belki de en az dikkat edilen mevzu forma mevzusudur, kabul. Ancak bloga da ekmek çıktı bu hikayenin bir köşesinden. Paylaşmamak olmaz.


Takımımız, başlama düdüğü dün olan maçın hemen öncesinde Instagram hesabından kombinasyonları paylaşmıştı. Juventus ile çakışmayan (kaldı ki çakışsa da öncelik bizim) beyaz şort-kırmızı çorap kombinasyonu ile değil de, geçen sezonun (12-13) başında Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında son kez giyilmiş, 2008-2012 sezonları arasında ne yazık ki 1. kombinasyonumuz olan beyaz şort, beyaz çorap ile maça çıkılacağını gördüğümüzde sinirlendik tabi. Sebebini de anlamadık. Rakip kalecinin çorabı, hakemin çorabı vb... bir sürü fikir atıldı, ancak maç başladığında sebebin keyfi olduğunu anladık. Çünkü ne rakip ile, ne rakibin kalecisi ile, ne de hakem ile karışıyordu kırmızı çorap. Hatta Buffon hakem ile aynı renk çorap giyiyordu (!)


Neyse, sonrası malum. 30. dakikada maç bir gün sonraya ertelendi. Bugün takım ısınmaya çıktığında altlarında beyaz değil kırmızı çoraplar vardı. Olması gereken, doğru kombinasyon ile sahadaydık. 2 günlük macerayı hem güzel bir sonuçla, hem de doğru üniformalarla bitirdik. Bir Avrupa maçını 2 ayrı kombinasyon ile oynadık.

Peki bu değişikliğin sebebi neydi? Dün neden beyaz çorap giyildiğini hala anlamış değilim, bir fikrim de yok. Aynı maç olduğu için de bildiğim kadarıyla hakemden izin alınmadan formanı (kombinasyonunu) değiştiremezsin. Yani bugün de maça beyaz şort-çorap ile devam etmemiz lazımdı. Fakat kulüp yetkilileri büyük ihtimalle olası bir kar yağışında beyaz çorapların zeminle bütün olup, görüşte sorun yaratacağını belirtmiş olmalılar ki hakem kırmızıya onay vermiş. Bilmiyoruz tabi, ancak böyle bir durum olmuştur.

Bu bahane bizim gerçek formalar ile sahada olmamızı sağladı ve tarihi maçın bu şekilde hatırlanmasını sağladı. Böyle anısı olan maçların bu şekilde oynanması beni ayrı mutlu ediyor. Parçalı ve doğru kombinasyonla böyle bir anımız fazla yok ne yazık ki.

6 yorum :

Unknown dedi ki...

yorumunuzun bir çoğuna katılmakla beraber beyaz konç kombinine karşı olan bu katı tutumunuzu anlamıyorum. sizin arşivinizde parçalı-beyaz şort-beyaz konç kombinide sıkça kullanılmış. bu kadar sert eleştiri yöneltmenizi artık keyfi bir tutum olarak algılıycam. tarihimizde olmasa tamam ama var ve hemen hemen aynı döneme denk gelmekte.sayıca aynı olmayabilir ama bu sizin bu kadar katı olmanızı da gerektirmez

Selocan dedi ki...

Beyaz şort-çoraba karşı değilim. Beyaz şort ve çorabın 1. kombinasyon olarak iç saha maçlarında kullanılmasına karşıyım. Deplasmanda eğer kırmızı çorap giyemiyorsak beyaz-beyaz çıkabiliriz. Ancak bir takımın sadece 1 forması ve 1 doğru kombinasyonu olmalı, iç sahada ve çakışmıyorsa deplasmanda mutlaka onu giymeli. Bunun beyaz şort, beyaz çorap olacak hali yok önümüzde 1908'deki ilk kombinasyon varken. Kaldı ki en fazla giyilen kombinasyon bu, sadece ilk olması önemli değil yani.

Kaldı ki, yine geçmişte giyilmesi bunun doğru olduğunu da göstermez. Çubukluyu da epey giydik, parçalı altına lacivert şort da giydik.

Bir forma olacaksa ki öyle olmalı bu beyaz şort kırmızı çoraptır. Nasıl 40 tane GS arması yoksa, forması da 1 tanedir.

Bunu diyorum ben, yoksa deplasman kombini olmasına karşı değilim.

Bacardi dedi ki...

Bu arada maalesef ki 40 tane galatasaray arması var :(

Mehmet dedi ki...

Bir şeyi çok merak ediyorum. Sizin aracılığınızla tam parçalı ve doğru kombinasyon anlatılmakta ve bir kamuoyu oluşturuluyor. Eminim ki bu fikirlerinizi yönetim ile de paylaşıyorsunuzdur. Tüm bunlara rağmen hala nasıl oluyor da futbolcular ya da takımın malzemecisi böylesine keyfi davranabiliyor. Bu işe kendinizi adayan biri olarak lütfen kulübe daha fazla baskı yapın özellikle iç saha maçlarında hangi formanın nasıl giyilmesi konusunda. Artık bu saçmalığa biri dur demeli. Gerekirse forma kültürünün en köklü olduğu İngiltere'den bir uzman getirip yönetimden futbolcusuna ve malzemecisine kadar seminer vermeli. Yeter artık yaaa. Ali Sami Yen'de her maç öncesinde acaba hangi formayı giyeceğiz, acaba doğru kombinasyon mu olacak korkusunu yaşamadan rahatça ve keyifle maç izlemek istiyorum. Juventus maçında sizin gibi ben de beyaz çorabı görünce yüzüm bembeyaz kesildi, saçmalığın daniskası. Bu konudaki çalışmalarınız hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Gerekirse imza kampanyası başlatıp basın açıklaması yapalım ve bu işkence bitsin artık lütfen.

Mehmet dedi ki...

Bir şeyi çok merak ediyorum, açıklarsanız çok sevinirim. Bu sayfa aracılığı ile kulübümüzde bir forma kültürü oluşturulmaya çalışılıyor, en azından iç saha maçlarında tam parçalı ve gerçek kombinasyonun giyilmesi amaçlanıyor. Yöneticiler ile de görüştüğünüzü yazmış ve bu yöndeki şikayetlerinizi dile getirmiştiniz. Bunca emeğe karşın bu futbolcular, forma kültürünü geçtim, hem de iç saha maçında karlı bir havada oynanacağı belli olan bir maçta hangi mantıkla böylesine aptalca bir keyfi karar ile beyaz çorap tercihi yapabiliyorlar? Biri Galatasaray formasının ne olması gerektiğini bunlara anlatmalı ve futbolcuların keyfi davranışları son bulmalı. Bu forma kültürünün yönetimden malzemecisine kadar nüfuz etmesi için gerekirse köklü bir forma kültürüne sahip İngiltere'den bir uzman getirtilip seminer vermeli. Bu saçmalık sona ersin artık yaaa. Ali Sami Yen'deki her maç öncesi acaba doğru forma ve kombinasyonu giyecek miyiz diye düşünmekten yoruldum ve sıkıldım artık. Rahatça ve keyifle göz zevkim bozulmadan maç izlemek istiyorum. Gerekirse imza kampanyası başlatalım, basın açıklaması yapalım ama bu saçmalık sona ersin artık. Buna yönelik hislerinizi paylaşırsanız ve çalışmalarınız hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.

Mehmet Ali dedi ki...

En son beyaz şort konç süPer kupada giyilmedi.Ondan sonra İnönündeki Bjk ile 3-3 lük derbidede beyaz şort konç giyildi ..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır